ZiarulRing

20-iun.2024

ULTIMA ORĂ

EVENIMENT

Vocea Rusiei: ROMÂNIA REZISTĂ 30 DE MINUTE în cazul unui RĂZBOI. Ion Iliescu: „E o OBRĂZNICIE!”

La sfârşitul săptămânii trecute, jurnaliştii de la Vocea Rusiei au făcut o analiză a armatei române, susţinând că ţara noastră ar rezista doar 30 de minute în cazul unui război.

Avatar

Publicat

pe

La sfârşitul săptămânii trecute, jurnaliştii de la Vocea Rusiei au făcut o analiză a armatei române, susţinând că ţara noastră ar rezista doar 30 de minute în cazul unui război. Fost preşedinte al României, Ion Iliescu a catalogat această informaţie drept „o măgărie şi o obrăznicie”.

Jurnaliştii postului de radio Vocea Rusiei au prezentat, vineri, o analiză potrivit căreia România nu ar rezista foarte mult în cazul unui război, principalul motiv fiind echipamentele învechite din dotare. Contactat de „ring”, Ion Iliescu, fost preşedinte al României, a criticat dur această analiză. „Mă surprinde o asemenea declaraţie stupidă, aventuroasă. Se pune problema intrării României în război? E un iresponsabil cel care a făcut o asemenea declaraţie şi nici nu trebuie luat în seamă. E o măgărie, o obrăznicie”, a declarat Ion Iliescu.

Un calcul greşit

Fost ministru al apărării şi actual europarlamentar, Ioan Mircea Paşcu este de părere că jurnaliştii ruşi au efectuat un calcul eronat. Acesta susţine că ruşii au uitat să ia în calcul şi aviaţia militară a NATO, care ar interveni în cazul în care România ar urma să fie atacată. „Pentru ca starea armatei române să se îmbunătăţească, guvernul a alocat fonduri suplimentare şi, în plus, avem NATO. Din acest motiv există NATO, să ne apărăm reciproc. Şi noi putem să sărim în ajutorul altora, iar alţii pot sări în ajutorul nostru”, a declarat, pentru „ring”, fostul ministru.

„Capacitatea de rezistenţă este considerabilă”

Colonelul în rezervă Valeriu Pricină, vicepreşedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, în Rezervă şi în Retragere (SCMD), susţine, de asemenea, că o astfel de evaluare este iresponsabilă. În plus, liderul SCMD este de părere că nici nu se pune problema unui atac din partea Rusiei, care nu are niciun motiv să ia o astfel de decizie. „Sunt evaluări iresponsabile, care nu se fac. Nu aşa trebuie judecată o situaţie conflictuală de asemenea proporţii şi într-un asemenea moment. Capacitatea de rezistenţă a unei armate, a unui popor, este considerabilă şi nu ţine numai de înzestrarea tehnică. Dar nu cred că va veni nicio Rusie să ne atace, pentru că nu are de ce”, ne-a declarat Valeriu Pricină.

„România nu are sentimentul că va fi atacată de Federaţia Rusă şi nu are niciun element care să ne îndrepte către o astfel de întâmplare, către un astfel de risc.”, Traian Băsescu, preşedintele României

„Am alocat sume suplimentare pentru MApN, desfăşurăm operaţiuni comune cu partenerii noştri strategici, însă trebuie să luăm act de faptul că, din păcate, criza din Ucraina nu doar că nu se rezvolvă, ci se înteţeşte, iar conflictul este din ce în ce mai aproape de frontiera României.”, Victor Ponta, primul-ministru al României

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *