ZiarulRing

03-mart.2024

ULTIMA ORĂ

SPORT

Varga: „Dau in judecata Liga. Imi ajunge”

Avatar

Publicat

pe

Ieri, una dintre Comisiile LPF a respins recursul făcut de Rapid în cazul „Varga-Bălan”. Cei doi fotbalişti rămân în continuare fără drept de joc în Liga I. Dacian Varga este hotărât să dea în judecată Liga Profesionistă de Fotbal, săptămâna viitoare, pentru a recăpăta un drept fundamental, la muncă.

Scandalul iscat în jurul lui Dacian Varga şi al lui Tibi Bălan privind dreptul de joc al acestora la Rapid pare a nu se mai termina. Ieri, s-a mai consumat un episod al „divergenţei”, iar unul dintre ei a ajuns la capătul răbdării. Dacian Varga s-a consultat cu avocatul său şi au luat o hotărâre comună, aceea de a acţiona în judecată Liga Profesionistă de Fotbal pentru a reintra în posesia unui drept constituţional şi esenţial, dreptul la muncă.

„Contează pentru cineva cum mă simt? Am venit la Rapid să joc fotbal, nu să am procese şi problemele care le am acum. Nici în visele cele mai urâte nu mă gândeam că mi se poate întâmpla aşa ceva. Am fost în cantonament cu echipa, acum merg acasă. Eu aflu din ziare ce decizii se iau, aşa mi s-a întâmplat şi acum. Dacă până la sfârşitul săptămânii nu se ia o decizie care să-mi fie favorabilă, am vorbit cu avocatul meu şi o să dăm în judecată Liga. Nu poate continua la infinit această judecată în care eu nu am nicio vină. De jucat în altă parte oricum nu mai pot juca, unde se mai fac transferuri? Trebuie să fiu tare şi să trec peste asta, o să fiu mai puternic, în viaţă înveţi multe. Domnul Andone mă încurajează, contează foarte mult să simţi pe cineva alături”, a declarat, în exclusivitate pentru „ring”, Dacian Varga.

500.000 de euro propune Andone drept despăgubiri

Noul tehnician din Giuleşti este alături de cei doi fotbalişti şi este de părere că ceea ce se întâmplă în cazul lor este ridicol. Andone l-a sfătuit pe Varga să acţioneze şi să nu mai aştepte decizia Ligii. Ba, mai mult, Andone crede că Varga poate cere despăgubiri de 500.000 de euro.

„Am vorbit cu Varga, e foarte greu pentru el. Eu, în locul lui, aş da Liga Profesionistă de Fotbal în judecată. Mai întâi, mi-aş lua un avocat şi m-aş duce la Comisia de Disciplină şi la toate celelalte instanţe sportive. I-aş spune avocatului: «Mă, eu câştig la Rapid, în şase luni, să zicem, 50.000 de euro. Am pierdut echipa naţională, cât valorează?» Şi mă consult cu avocatul. Şi cer şi eu 500.000 de euro de la Ligă că nu joc. Cum să nu joci, cum e posibil ca Liga să confişte nişte legitimaţii? Eu i-am spus lui Varga: «Ia de mână un avocat şi dă în judecată Liga». Păi, suntem în democraţie acum. Dă în judecată Liga, cere-ţi drepturile, el degeaba stă cu capul în pământ acum. Clubul încearcă să facă tot ce e posibil legal să îl ajute”, a spus Andone.

Advertisement

Varga este mai sensibil

Tehnicianul susţine că Dacian Varga este „dărâmat complet” din punct de vedere moral şi că în momentul de faţă nici nu ar putea intra pe teren.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *