ZiarulRing

23-iun.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Uniunea mediatorilor vrea bani grei pentru a-l scăpa pe Băsescu de orgoliu

Uniunea Centrelor de Mediere din România a lansat o ofertă-şoc: medierea conflictului apărut în pactul de coabitare Băsescu-Ponta.

Avatar

Publicat

pe

Uniunea Centrelor de Mediere din România a lansat o ofertă-şoc: medierea conflictului apărut în pactul de coabitare Băsescu-Ponta.

Echipa, formată din şapte profesionişti în domeniu, se pare că a depistat problemele în acest caz şi vrea să le rezolve pe tarife foarte mari. Chiar dacă pare de necrezut, preşedintele României poate coabita cu guvernul. “Vom lucra foarte mult la orgoliile instituţionale ale preşedintelui şi ale premierului”, ne-a dezvăluit Mugur Mitroi, preşedintele Uniunii Centrelor de Mediere din România (UCMR).

Afirmaţia a venit după ce UCMR a lansat o scrisoare deschisă prin care asociaţia profesională şi-a oferit serviciile pentru medierea tensiunilor şi conflictelor apărute în pactul de coabitare Băsescu-Ponta. “Ca profesionişti, sigur vom percepe onorariu, dar este confidenţial. Tariful poate fi perceput pe oră sau pe întreaga procedură, chiar pe disputa în sine. În orice caz, va fi cel obişnuit, uzitat de noi ca echipă.

Urmează să negociem, dar pe piaţă noi suntem mediatori scumpi, cu tarife destul de ridicate, pentru că ne adresăm unui anumit segment. Dacă părţile vor accepta, această mediere instituţională va fi o premieră pentru noi”, ne-a declarat Mugur Mitroi. Soluţia este diplomaţia transportată Preşedintele UCMR intenţionează să aplice în cazul medierii pactului de coabitare tehnica transformativă, folosită cu succes în SUA, dar şi în mişcările de stradă din Turcia.

“Tehnica presupune ca mediatorul împreună cu părţile implicate să identifice o zonă comună în care se poate colabora, în aşa fel încât să stingă acest conflict de suprafaţă. Să ne imaginăm un aisberg din care vedem doar partea de deasupra apei.

Problemele sunt undeva sub apă, extrem de proprii şi personale, atât ale instituţiilor, cât şi ale persoanelor care reprezintă aceste instituţii”, a mai precizat Mugur Mitroi. Pe de altă parte, expertul mediator Adi Gavrilă ne spune că în cazul Băsescu-Ponta ar putea fi aplicată diplomaţia transportată, prin care cei doi comunică doar prin mediator, acesta şlefuind asperităţile de limbaj, de atitudine sau comportament. “Băsescu este primul mediator din stat şi habar nu are ce este aia mediere” Deputata Alina Gorghiu ne spune că nu crede că o astfel de mediere se va realiza vreodată.

Advertisement

“Potrivit Constituţiei, Băsescu este primul mediator din stat şi ar trebui să medieze conflictele dintre instituţiile ţării, dar el habar nu are ce este aia mediere”, a afirmat Alina Gorghiu. Nici deputatul Mădălin Voicu nu vede posibilă medierea conflictului din pactului de coabitare. “Pot doar să spun că orgoliile lui Băsescu preluate de Ponta creează un gen de nervozitate.

Ponta nu este un tip orgolios sau care să obstrucţioneze bunul mers al lucrurilor, ci doar reactiv. Băsescu este un caz psihiatric, deci nu poate fi vorba de mediere aici”, ne-a declarat Mădălin Voicu. “Conflictul dintre Băsescu şi Ponta este unul cât se poate de personalizat.” ALINA GORGHIU, deputată “Am mediat conflicte între oameni care nu suportau să se vadă, care se urau pur şi simplu, iar acordul s-a încheiat fără ca aceştia să fie nevoiţi să intre în contact.” ADI GAVRILĂ, expert mediator

https://ziarulring.ro/stiri/eveniment/217490/Uniunea-mediatorilor-vrea-bani-grei-pentru-a-l-scapa-pe-Basescu-de-orgoliu

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *