ZiarulRing

19-iun.2024

ULTIMA ORĂ

EVENIMENT

Un preot din Ilfov SFINŢEŞTE ANIMALELE de companie

Avatar

Publicat

pe

Credincioşii catolici, dar şi cei ortodocşi îşi pot duce animalele de companie, şi nu numai, la o biserică din Ilfov pentru a fi binecuvântate. Acest lucru este posibil într-o singură zi din an.

 La parohia catolică din Popeşti-Leordeni are loc, în fiecare an, o slujbă pentru binecuvântarea animalelor. Se întâmplă chiar pe 17 ianuarie, de Sfântul Anton, protectorul animalelor domestice. „Sărbătoarea aceasta, cu sfinţirea animalelor, s-a moştenit şi se ţine şi în alte ţări. Sfântul Antonie cel Mare trăia, în pustiu, în armonie cu toate animalele. Este o tradiţie veche; pe 17 ianuarie are loc, în faţa parohiei, sfinţirea animalelor. Este vorba despre o slujbă de binecuvântare, se stropesc cu apă sfinţită, se face o rugăciune specială. Animalele sunt un dar al lui Dumnezeu. Noi trebuie să iubim animalele, iar cele de companie produc o alinare în viaţa omului”, ne-a spus părintele paroh Ioan Solomon.

 Aduc câini, pisici şi hamsteri la biserică Anual, oamenii vin în număr mare la slujba de binecuvântare a animalelor. „Înainte, veneau cu vaci, boi, cai şi capre. Acum, vin cu animale mai mici: câini, pisici, găini, iepuri, papagali şi hamsteri. Slujba o celebrăm la ora 8.30. Cei care nu vin cu animalele aduc hrana acestora să o binecuvântăm: mâncare de câini, de pisici, de papagali, grâu, porumb”, ne-a povestit părintele paroh Ioan Solomon. Potrivit acestuia, slujba „fereşte animalele de boli, de probleme. Binecuvântarea înseamnă a dărui bine. Dumnezeu dăruieşte binele tuturor prin binecuvântare”. „Pot veni şi catolici, şi ortodocşi” Părintele ne-a explicat că la slujbă pot participa chiar şi cei care nu locuiesc în Popeşti-Leordeni sau au altă confesiune creştină. „Oricine poate să vină. Pot participa şi catolici, şi ortodocşi, nu e nicio problemă. Credeţi că Dumnezeu face diferenţă că o persoană e catolică şi alta ortodoxă? Au venit la slujbă şi oameni din Bucureşti, cu pisici mai mult, auziseră de la cunoştinţe despre această slujbă”, a completat acesta. Câine binecuvântat de Papa Francisc Ceremonii de binecuvântare a animalelor au loc, anual, în numeroase ţări din întreaga lume. Printre acestea se numără Italia, Franţa, Spania, Canada, Peru, Filipine, Brazilia şi Monaco. De altfel, anul acesta, Papa Francisc a binecuvântat un labrador retriever al unui jurnalist cu deficienţe de vedere.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *