ZiarulRing

23-feb.2024

ULTIMA ORĂ

SPORT

ULTIMELE DECLARAŢII ale tatălui lui Gică Popescu! Bătrânul a murit cu un MARE REGRET în suflet

Avatar

Publicat

pe

Ieri-dimineaţă, Gică Popescu a primit o veste tristă la penitenciarul din Rahova, unde îşi ispăşeşte pedeapsa de 3 ani, o lună şi 10 zile: tatăl său, în vârstă de 71 de ani, a murit în urma unui infarct. Înainte ca tribunalul din Bucureşti să motiveze decizia sentinţei fostului fotbalist, „ring” a stat de vorbă cu tatăl lui Gică. A fost ultima discuţie pe care Constantin Popescu a avut-o cu presa.

Arestarea lui Gică Popescu a fost o lovitură pentru familie, mai ales pentru părinţii fostului căpitan al naţionalei. Din Calafat, acolo unde locuia, nea Costică a vorbit cu reporterul „ring” cu câteva zile înainte ca fiul său să primească motivaţia Curţii pentru pedeapsa primită în „Dosarul Transferurilor”.

„Uite, domnule, umblu pe aici prin casă, pe la centrala termică, pentru că am nişte probleme. Aştept cu nerăbdare să văd motivaţia pentru băiatul meu. Să spună judecătorii pentru ce l-au băgat la puşcărie. Să vedem unde-l duce de la Rahova, nu ştia nici el nimic. Vorbesc cu el în fiecare zi la telefon. Ce pot să vă spun? E greu pentru un părinte să-şi ştie copilul la puşcărie. Mă uit în fiecare zi la televizor şi urmăresc politica asta, domnule, şi mă minunez. Dar asta e. Noroc cu pasiunea mea pentru pescuit, merg o dată la două zile şi mă relaxez acolo, încerc să uit de durerea asta mare”, declara, pentru „ring”, tatăl lui Gică Popescu.

Spera ca fiul lui să fie eliberat Speranţele familiei Popescu erau legate şi de recursul în anulare care, între timp, s-a dovedit a fi un foc de paie deoarece judecătorii nu i-au dat curs.

„Mai este şi recursul în anulare de la care mai avem o speranţă. Poate se face dreptate până la urmă. Stoicikov a vrut să vină în România să protesteze, însă Gică i-a transmis să stea liniştit, să aştepte motivarea şi după aceea să ia o decizie. Eu nu am fost să-l văd, vorbim doar la telefon. Aşteptăm mai întâi să vedem unde-l mută de la Rahova. Poate îl duce la penitenciarul din Iaşi sau ştiu eu pe unde. Deocamdată, soţia lui, Luminiţa, merge la el, îi duce de mâncare săptămânal, că nu se atinge de ce-i dau acolo la Rahova”, a continuat Costică Popescu.

Când i-am propus să venim la el pentru a face un reportaj acasă la Calafat, tatăl fotbalistului a fost deschis, însă ne-a spus că trebuie să se consulte cu soţia lui şi cu nora, Luminiţa. Am revenit cu telefonul de rigoare după câteva zile, dar nu ne-a mai răspuns Constantin, ci soţia lui. Chiar dacă i-am explicat că vorbisem cu soţul ei despre un reportaj, ea ne-a expediat cu argumentul că partenerul ei de viaţă nu se simte bine.

Advertisement

“Nu mai vrem să vorbim cu presa. Nu ne arde de niciun reportaj, el nu se simte bine”, ne-a declarat Lenuţa, care apoi a închis telefonul şi nu a mai răspuns la niciun apel.

Poate primi cinci zile libere Gică Popescu ar putea obţine o permisie pentru a participa la înmormântarea tatălui său, care va avea loc mâine, după ce a depus, la Penitenciarul Rahova, o cerere în acest sens. Cererea formulată de Gică Popescu, însoţită de o copie a certificatului de deces, va fi analizată de o comisie de individualizare a regimului de executare a pedepsei. Permisiunea de ieşire din penitenciar poate fi acordată pentru participarea persoanei condamnate la înhumarea soţului sau soţiei, a unui copil, părinte, frate, soră, bunic sau bunică. În acest caz, permisiunea de ieşire din penitenciar poate fi acordată pe o durată de cel mult cinci zile.

„E greu pentru un părinte să-şi ştie copilul la puşcărie. Nu se poate spune în cuvinte ce este în sufletul meu.” Constantin Popescu

„Nu mai vorbim cu presa, avem problemele noastre. Soţul meu nu se simte bine.”Mama lui Gică Popescu


Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *