O femeie din oraşul Roman, unde va candida Elena Udrea pentru un loc în parlament, l-a oprit pe adversarul pedelistei şi l-a implorat: „Salvaţi-ne, a început să ne pângărească şi bisericile!”. Istoricul Liviu Brătescu (PNL) scrie pe blogul său că 23 de preoţi ortodocşi (alături de soţiile lor) şi trei preoţi catolici au fost cinstiţi de „preacuvioasa” Elena Udrea. Citiţi în acest articol şi cum am prins-o cu minciuna pe fosta consilieră a lui Traian Băsescu.
Totul a început pe 14 octombrie, de Sfânta Parascheva, când, la slujba de seară, ţinută de ÎPS Ioachim, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, şi-a făcut apariţia Elena Udrea. A doua zi, primarul Laurenţiu Leoreanu (PDL) i-a anunţat oficial candidatura în Colegiul 4 Roman – „Ion Creangă”. Trebuie spus că regiunea „Ion Creangă” cuprinde şase comune, trei dintre ele foarte sărace şi cu foarte mulţi romi. La conferinţa de presă, Udrea a declarat cu mândrie că a fost miruită de ÎPS Ioachim Băcăuanul şi că acesta e un semn că trebuie să candideze la Roman. După „semnul ceresc”, Elena Udrea a rămas aproape de cele sfinte. Liviu Brătescu, contracandidatul fostului ministru al turismului, scrie pe blogul său: „23 de preoţi ortodocşi (alături de soţiile lor) şi trei preoţi catolici au luat masa, într-o atmosferă cordială, la restaurantul Bradul din Roman, în seara de 25 a lui Brumărel. Până aici, nimic de reproşat. Lucrurile se complică atunci când aflăm cine «a dat» masa: ei bine, este vorba despre Cuvioasa Elena Udrea, nimeni alta decât candidata ARD pentru un post de deputat în judeţul Neamţ. (…) Doamna Udrea are accese de religiozitate doar atunci când îi este cu adevărat frică, asemenea studenţilor care pun pomelnice înainte de sesiune sau elevilor şcolilor de şoferi înainte de examen. Ştim, tot din tradiţie, că «Dumnezeu nu bate cu parul», iar orice încercare de manipulare a enoriaşilor va avea efect invers. Mă gândesc la faptul că, în ceasul al 13-lea, doamna Udrea ar trebui să înveţe cel mai bine importanţa Tainei Spovedaniei. Poate acesta a fost şi rostul întâlnirii de la Bradul: o confesiune completă a păcatelor celei mai ticăloase guvernări pe care am avut-o după 1989”. În încheierea articolului, liberalul menţionează: „P.S.: O doamnă din Roman m-a oprit, ieri, pe stradă ca să mă roage s-o ajut. Dar nu o cerinţă precum casă sau serviciu. «Salvaţi-ne, a început să ne pângărească şi bisericile»”.
Am prins-o cu minciuna
Ştirea că Elena Udrea a cumpărat un apartament de trei camere în Roman, acolo unde candidează, a făcut deja ocolul presei din România. Başca, Udrea a fost surprinsă de paparazzi la cumpărat de covoare în oraşul din Moldova. “Mi se pare normal, dacă o să fiu deputat de Roman şi deci reprezentantul romaşcanilor în parlament, să nu stau la hotel, ci în propria mea casă. De aceea am ales acest apartament cu trei camere. Sinceră să fiu, seamănă foarte mult cu apartamentul unde mi-am petrecut copilăria, doar că acesta este puţin mai mare, are 80 de metri pătraţi, faţă de 60, cât avea cel din Buzău. Ştiţi cum e, când stai la un hotel eşti musafir, practic. Or, eu vreau să fac din Roman casa mea, pentru că o să petrec multă vreme în acest oraş. Dacă am învăţat ceva din timpul petrecut în politică, este că pentru a cunoaşte problemele oamenilor trebuie să stai în mijlocul lor”, a declarat Elena Udrea pentru „Ziarul de Roman”. În mărturisirea fostului ministru apar două formulări: „ propria mea casă” şi „la un hotel eşti musafir” care nu au legătură cu realitatea. Apartamentul nu este propria casă şi ar trebui să se simtă musafir acolo pentru că, aşa cum ne-a declarat Luminiţa Cohalni, asistenta Elenei Udrea, „nu pot să vă spun multe lucruri, dar acesta chiar îl ştiu: apartamentul este închiriat, nu cumpărat”.
„A venit cu o armată de băieţi cu ochi albaştri după ea”
Întrebat ce legătură are Udrea cu Romanul, liderul PNL din localitate, Dorin Ursărescu, ne-a declarat: „Nu prea a avut până acum vreo legătură. Nu prea ne onorează cum ne tratează. Probabil că s-a gândit că numai în Roman are şanse să o aleagă cineva. Aici, atitudinea este de respingere şi probabil că îşi închipuie că printr-o campanie necinstită va câştiga, că, în mod normal, la o campanie corectă nu are nicio şansă. A venit cu o armată de băieţi cu ochi albaştri după ea şi probabil că prin mijloacele specifice pe care PDL le-a consacrat mai ales aici, în judeţul Neamţ, încearcă să întoarcă rezultatul. Ce înseamnă mijloacele specifice PDL? E suficient să ne aducem aminte că, acum un an de zile, la alegerile din Colegiul 6, candidatul USL de atunci avea, cu trei zile înainte de alegeri, 70% în sondaje şi când s-au numărat voturile au ieşit 55% pentru candidatul PDL, Rădulescu. Ea are foarte mulţi bani, iar aici este o populaţie sărăcită care e dispusă să îşi vândă votul chiar ieftin, darămite scump, cum îşi propune acum Elena Udrea, probabil, pentru că acesta este calculul, să cumpere cât mai mulţi. Şi Romanul este un oraş sărăcit, cu mari probleme, cu o populaţie îmbătrânită, cu un nivel de trai scăzut, cu foarte multe probleme sociale şi un candidat care e dispus să le rezolve măcar parţial problemele ar putea să aibă succes. Ea mizează pe favorabilitatea primarului – un primar reales, care vine după un mandat nu tocmai performant. A făcut câteva lucruri cu care a impresionat uşor o parte a locuitorilor, iar acum vrea să îi transfere aceste câteva realizări Elenei Udrea”.
Interesul poartă fesul
Până acum câteva luni, edilul pedelist al Romanului spunea răspicat, la inaugurarea a… orice, că investiţiile, fondurile, sprijinul etc. sunt meritele deputatului Marius Neculai, ales în colegiul Roman – „Ion Creangă”, cel care şi-a dat demisia imediat ce s-a aflat că partidul a decis ca în locul lui să candideze Elena Udrea. Paradoxal, imediat după ce s-a parafat candidatura pedelistei, meritele şi eforturile s-au mutat brusc de la Neculai la Udrea. Primarul nu scapă nicio ocazie pentru a lăuda contribuţia Elenei Udrea la dezvoltarea Romanului, cu toate că, de cele mai multe ori, se contrazice singur.
„Doamna Udrea are accese de religiozitate doar atunci când îi este cu adevărat frică, asemenea studenţilor care pun pomelnice înainte de sesiune sau elevilor şcolilor de şoferi înainte de examen.” – Liviu Brătescu
„Probabil că, prin mijloacele specifice pe care le-a consacrat mai ales aici, în judeţul Neamţ, PDL încearcă să întoarcă rezultatul.” – Dorin Ursărescu
„Ştiţi cum e, când stai la un hotel eşti musafir, practic.” – Elena Udrea