ZiarulRing

13-apr.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Tatal Madalinei: „Nu mai merg niciodata la casa crimei!”

Avatar

Publicat

pe

Familia „Fetei cu părul de foc” s-a hotărât busc să nu mai meargă să-şi vadă nepoţelul, aşa cum, legal, le-a permis instanţa de judecată. Care ar fi motivul? Tatăl artistei, Ion Manole – dincolo de „șocul” obișnuit al declarațiilor sale, față de care ”ring” s-a delimitat mereu -, are, de acestă dată, o explicaţie care, pur și simplu, îți dă fiori: CASA MĂDĂLINEI AR FI… „CASA CRIMEI”!

„Sâmbătă ar fi trebuit să mergem să ne vizităm nepoţelul. Am hotărât să nu mergem. Şi nu mai mergem niciodată. Pentru că… eu nu mă mai duc la… casa crimei. Acolo este casa crimei. Şi, într-un fel, faptul că au dus copilul la Botoşani, cred că este mai bine. Cred că şi lui i-a spus preotul (…) probabil că l-o fi învăţat şi pe el prelatul lui, pentru că aşa spun şi preoţii din Ploieşti: că acolo unde a fost o crimă nu este bine să ţii un copil! (…) Nu-mi văd rostul de ce m-aş duce eu să plâng în faţa casei crimei, când pe mine casa aceea mă îngrozeşte!(…)Nu voi mai călca niciodată în casa crimei, în cuibul criminalilor!”. Aşa, cu oftaturi prelungi, printre lacrimi multe şi răvăşit de durere fără margini, îşi începe Ion Manole explicaţia faptului că a încetat să mai insiste să-şi vadă nepotul.

Saga familiei Manole, un puzzle …fără sfârșit
În weekendul abia încheiat, primul din acestă ultimă lună a anului care se apropie de sfârșit, pentru presa obișnuită cu ”breaking news”, a trecut aproape neobservată lipsa părinților Mădălinei Manole de la vila din Otopeni, acolo unde ar trebui să se afle nepotul lor pe care justiția le-a permis să-l viziteze, timp de opt ore, în prima și a treia săptămână a fiecărei luni. Din dezvăluirile oferite în exclusivitate de tatăl artistei pentru ”ring”, veți vedea ce resorturi au declanșat o nouă răsturnare de situație în ”STRATEGIA FAMILIEI MONOLE”. e altfel, SAGA FAMILIEI MANOLE începe să semene cu un puzzle …fără sfârșit. Când nu sunt la tribunal sau la parchet, unde vor să afle ADEVĂRUL DESPRE MOARTEA MĂDĂLINEI, sunt, fie la Otopeni, pentru a încerca să-și vadă nepotul, fie, aprope zi de zi, la cimitirul unde varsă lacrimi pe mormântul ”Fetei cu părul de foc”. Unde, pe lângă faptul că nu mai au lacrimi să-și plângă fata, mai trebuie să-și reprime durerea strigătoare la cer că Mădălina nu are o cruce pe măsura personalității ei, iar crucea din lemn putezește în pământ…. ”sub vreme și vremuri”.

„De ce m-aş duce eu să plâng în faţa casei crimei?”

După ce ieri după amiază a ajuns acasă, de la mormântul fiicei sale, Ion Manole ne-a dovedit că are încă multe, foarte multe de spus: „Nu-mi văd rostul de ce m-aş duce eu să plâng în faţa casei crimei când pe mine casa aceea mă îngrozeşte. (…) Probabil că de asta ţin copilul departe, la Botoşani şi aici vin doar ei. Cuibul lor! (…) Până nu va ieşi adevărul şi până când criminalii nu vor fi pedepsiţi, eu nu pot să spun decât că acolo este cuibul criminalilor. Casa Crimei! Acolo s-a întâmplat o crimă în noaptea de 13 spre 14 iulie 2010. Oamenii normali au oroare şi îi apucă frigurile numai când se gândesc. Să mergi să calci pe acolo pe unde se ştie sau se spune că şi-a sfârşit zilele fata mea!… E ceva… cutremurător!”.

„Probabil când va creşte, copilul va face şi diferenţa”

Cât despre copilul Mădălinei, care acum este încă mic, Ion Manole crede că, la un momnet dat, va înţelege tot ce s-a întâmplat. „Probabil când va creşte, copilul ne va căuta şi probabil va face şi comparaţie şi va face şi diferenţa. (…) Eu nu folosesc cuvinte dure, par dure, dar sunt realităţi şi voi spune mereu că nu voi pricepe cum cuscrii mei nu au catadicsit să-şi petreacă nora pe ultimul drum. Mama acestui copilaş a ieşit cu picioarele înainte de acolo şi, după ce a fost măcelărită la IML, a fost depusă la Sala Radio, de unde a plecat din nou cu picioarele înainte şi a venit la Ploieşti, unde-şi duce veşnicia. Iar ei nu au catadicsi să iasă măcar până la poartă s-o petreacă pe fata mea. Iar acest lucru eu nu pot să-l scot din suflet, pentru că este fără explicaţie. Sau poate că explicaţia ar fi una singură: că, într-un fel, se simt vinovaţi!”. Ascultându-l pe Ion Manole veți vedea că are mesaje de bine sau de mai puţin bine pentru foarte mulţi oameni: pentru sora şi cumnatul lui Petru Mircea, pentru părinţii lui Petru, pentru părinţii celui pe care-l numeşte mereu „Iuda”, pentru naşa copilului, pentru diverşi fani, pentru diverse vedete care ştiu câte ceva şi nu vor să vorbească. Va veni poate momentul când cuvintele lui Ion Manole, cu sau fără bipuri, ar trebui auzite. Inclusiv de către anchetatori. Pentru că sunt cuvinte grele, de tată îndurerat care vede cu ochii sufletului dincolo de ceea ce pentru foarte mulți poate fi un simplu…”fapt divers”.


Ce aşteaptă familia Manole

„Aşteptăm ce ne va aduce anul şi ce concluzie vor trage organele de cercetare. Sincer să fiu, speranţe nu mai am. Să nu credeţi că-mi fac iluzii pentru că am văzut care este mizeria din industria asta a justiţiei. Dar cei care mi-au omorât fetiţa trebuie să plătească, iar faptul că nu merg acolo la Otopeni, eu cred că este bine pentru că au transformat casa fetiţei mele în casa crimei, în cuibul criminalilor. Chiar dacă acum le este şi lor oroare să stea acolo, în acea casă s-au murdărit cu sângele fiicei mele, cu sângele copilului meu, cu sângele Mădălinei Manole. Cu sânge şi cu trudă a făcut acestă casă şi, la plecare, toată casa aia a fost împânzită de sânge. Toţi s-au murdărit de sângele ei”, spune Ion Manole.

Ce urări are de făcut Ion Manole

Într-adevăr, Ion Manole se gândește și la faptul că se apropie de sfârșit anul acesta: foarte greu pentru familia sa, dar la fel de apăsător, poate, și pentru cei care au urmărit cazul ”Mădălina -moarte suspectă” cu sufletul la gură. De aceea, tatăl Mădălinei ține să le facă unora și altora câteva urări: ”La oamenii cinstiți le urez un sfârșit de an mai bun, iar criminalilor să nu le stea sărbătorile, să se gândească la faptul că, pentru ei, vine apocalipsa. Cine mi-a omorât fetița, cine mi-a omorât copilul meu, cine mi-a omorât viața mea, va plăti cu vârf și îndesat. Așa să-mi ajute Dumnezeu!”.

Ce ”martor-cheie” ar trebui să caute…anchetatorii

Până când procurorii vor da noul verdict în ancheta reluată la cererea expresă a judecătoarei Manuela Mladin de la Tribunalul Bucureşti, Ion Manole, ca în celebrul roman „Baltagul” al lui Sadoveanu, încearcă să meargă, din aproape în aproape, prin labirintul care ar putea elucida misterul morţii fiicei sale. „Ei or fi crezut că este o joacă, o ambiţie prostească la noi. Nu, pentru noi lucrurile sunt clare. Crima a avut loc la ora 3.00. Poate dă Dumnezeu şi vorbeşte cine trebuie să vorbească”, spune Ion Manole, mai enigmatic şi totodată mai sigur pe el ca oricând. Hotărât – se înţelege de ce! Enigmatic – pentru că nu vrea să spună ce martor important, un posibil martor-cheie, ar fi auzit, ar fi văzut sau pur și simplu știe, din cine-ştie-ce surse, când şi cum a murit, de fapt, Mădălina Manole. Consecvent cu demersul său iniţial, „ring” se delimitează de declaraţiile lui Ion Manole, dar le cere procurorilor bucureșteni, acum conduși de un criminalist ”pur sânge”, în persoana magistratului Remus Budăi (școlit de FBI), ca, măcar de acestă dată, să aibă explicaţii pertinente din punct de vedere judiciar, pentru toate cele trei ipoteze de lucru (plus câteva variante) privind moartea încă suspectă a Mădălinei Manole: SINUCIDEREA, MOARTEA ACCIDENTALĂ SAU… CRIMĂ! Probabil că oricare ar fi adevărul, bine argumentat, el îi va mulţumi nu ne-aprat pe cei care s-au opus redeschiderii dosarului, ci pe părinţi, pe fani şi pe toţi cei care, într-un fel sau altul, au iubit-o pe „Fata cu părul de foc”. Şi, astfel, PENTRU CĂ ÎȘI DORESC, despre moartea Mădălinei, VOR AFLA… ADEVĂRUL ŞI NUMAI ADEVĂRUL.

„Eu am spus-o şi o voi spune mereu: niciun şantaj cu copilul nu mă va face să dau îndărăt. (…) Nu-mi fac probleme pentru copilul Mădălinei, îmi fac probleme pentru fetiţa mea care zace în mormânt fără o cruce de piatră la cap.”, ION MANOLE

„Cu sânge şi cu trudă a făcut Mădălina acestă casă şi, la plecare, toată casa aia a fost împânzită de sânge. (…) Toţi s-au murdărit de sângele ei.”, ION MANOLE

„Pentru noi, lucrurile sunt clare. Crima a avut loc la ora 3.00. Poate dă Dumnezeu şi vorbeşte cine trebuie să vorbească.”, ION MANOLE

”Criminalilor să nu le stea sărbătorile, să se gândească la faptul că, pentru ei, vine apocalipsa!” ION MANOLE

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *