Stațiunea din România care are o nouă șosea spectaculoasă. E locul perfect pentru excursioniști. Autoritățile locale au făcut marea inaugurare în urmă cu puțină vreme și au anunțat despre ce porțiune este vorba mai exact.
Regiunea montană care dispune de un nou drum neașteptat. Este ideal pentru drumeții, dar și pentru a fi parcurs cu mașina
Regiunea montană care dispune de un nou drum neașteptat este Parâng din județul Hunedoara. Drumul este ideal pentru drumeții, dar și pentru a fi parcurs cu mașina în anumite perioade din an, în afară de sezonul rece.
Porțiunea asfaltată face parte din a doua bucată de șosea construită în stațiunea montană îndrăgită de turiștii români și nu numai. Autoritățile spun că se întinde pe o distanță de 800 de metri, drumul pornind din centrul stațiunii aflată la cota 1.600 de metri.
„Pentru confortul cetățenilor, al celor care au cabane aici și al iubitorilor de munte, Consiliul Județean Hunedoara a realizat, iată, o investiție util”, a declarat Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara, scrie zhd.ro.
Mai exact, drumul urcă printre cabane și pensiuni și se află chiar în vecinătatea stației de sosire a vechiului telescaun, cât și a fostului complex sportiv IEFS, ambele fiind situate la cota 1.740 de metri altitudine.
Asta înseamnă că autovehiculele pot urca numai până în acest punct. De aici încolo urmează un drum pietruit care mai urcă câteva zeci de metri spre zona alpină și deservește cabanele ridicate de proprietari în această regiune.
Advertisement
Mai încolo se continuă cu potecile care duc spre crestele masivului Parâng, unele fiind aflate la peste 2.500 de metri altitudine. Tronsonul dat în folosință nu poate fi folosit pe timpul iernii, ci numai până la prima zăpadă.
Noul drum alpin din Parâng, investiție
Noul drum alpin din stațiunea Parâng vine în continuarea șoselei construite în perioada 2018 – 2021. Sursa menționată mai arată că, investiția din această toamnă este una importantă și a costat peste 2 milioane de lei.
În altă ordine de idei, întreaga investiție a fost finanțată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală și s-a ridicat la valoarea de aproximativ 18 milioane de lei. Foarte mulți turiști abia așteaptă să o descopere.
În momentul de față, drumul Judeţean 709 F, care a fost modernizat în ultimii ani pe o distanță de aproape 4,5 kilometri, leagă zona cabanelor de la poalele masivului de staţiile de coborâre ale celor două telescaune.