ZiarulRing

20-apr.2024

ULTIMA ORĂ

EVENIMENT

Semnal de alarmă‚ tras de gen. Chelaru: Următoarele ținte teroriste pot fi țările din Balcani!

Avatar

Publicat

pe

În urmă cu nicio săptămână, analizând situația explozivă din turcia, generalul-strateg mircea chelaru, fost șef al marelui stat-major al armatei în mandatul președintelui emil constantinescu, vorbea, în termeni aproape profetici despre o a șaptea mutare de șah-mat dată de terorism europei civilizate și, mai mult, intuia, cu câteva zile bune înainte că următoarea lovitură a terorii va fi… În germania.

Azi a avut dreptate, chiar dacă isis nu a revendicat, ci doar a aplaudat atacul puștiului solitar „contaminat de terorism” de la jocurile pe internet. Am fost curioși să aflăm care este următoarea „profeție”, a generalului chelaru. Iar viziunea acestuia, după cum veți vedea, este cât se poate de sumbră.

Ca de fiecare dată, generalul chelaru nu acceptă să-i dăm organizației teroriste daesh legitimarea de stat. El precizează, ca un prim palier al analizei aproape chirurgicale pe care o face fenomenului. „este prematur acum să vorbim despre așa ceva. În primul rând, pentru faptul că isis-ul nu și-a atins scopurile. Isis este doar în faza de început. Dar nu despre isis vorbim acum. Noi aruncăm totul pe isis. Nu există așa ceva. Este cea mai mare prostie. O repet. A recunoaște sintagma stat islamic înseamnă că recunoști funcționarea și legitimarea lui ca stat. Am spus și o mai spun: asta este o hoardă nedefinită, pulsatorie, nu are structuri statale, este numai pe principiul brigandismului și terorii. Or, a da calificativul de stat este similar cu a-l pune în rândul celorlalte organisme cu statut juridic internațional. Lângă statul irak, lângă statul siria, lângă statul iordania. Åži dacă-i spunem daesh, tot un drac este. În fine, asta este o primă observație”.

Dictatura isis, o luptă fără sfârșit?

Cu exemple din istoria asiatică a terorii, generalul chelaru vorbește despre ceea ce se vrea a fi dictatura isis. „a doua observație este că ei nu au scopuri limitate, corespunzătoare unor strategii. Nu. La ei se numește endless fighting, adică lupta fără de sfârșit. Deci noi nu ne punem problema că, și dacă în toată europa s-ar instala dictatura isis, ei tot nu s-ar lăsa până nu ar vedea desființat ultimul leagăn de civilizație europeană. Deci, la ei, lupta este doctrinară, nu este pe obiective militare sau strict ideologice. Pentru că una este o ideologie partizană și alta este o doctrină religioasă care este omnia sensu. De pildă, dacă nu toate femeile lumii vor purta burqa, atunci, cele care nu poartă sunt spintecate. Cum a făcut ginghis han când a văzut o femeie din samarkand că a înghițit o perlă. Åži, pentru asta, a spintecat în trei ore 30.000 de femei. Citiți în istorie că așa s-a întmplat”, spune fostul strateg militar.

„fiecare scuipă în sân în felul său”

Analiza merge mai departe înspre profunzimile fenomenului isis. „deci, din punctul ăsta de vedere, este o relație între o viziune asupra vieții, în sensul că, pentru ei, viața nu înseamnă decât un pasaj, un tunel trecător, pe care se opresc când și cum cred de cuvință. Deci nu putem vorbi de obiective ale lor, ci de o continuă bătălie doctrinară. Åži, repet, această doctrină (n.r. – a isis) nu este una politică, ci este una revenită dintr-o concepție de viață mistică, deci nici măcar religioasă. Un misticism care produce în capul fiecăruia propria imagine. Ä‚sta este misticismul. Superstiția și misticismul sunt similare ca și definiții, dar, ca reprezentare, fiecare scuipă în sân în felul său”, arată, într-o interpretre cât se poate de plastică, militarul de carieră.

„fiecare terorist isis se simte allah pe pământ”

Punctul pe „i“ îl pune generalul chelaru în momentul în care definește esența misticii de tip isis: „fiecare dintre acești indivizi, în mistica lor, trăiesc în rolul lui allah. Ei sunt allah pe pământ, cei care împart viață sau moarte, dreptatea și legea. El (n.r.- teroristul isis), când s-a dus și a decapitat un om, este stăpânul vieții și al morții. El, nu șeful lui, nu altul. Aici este mare pericol”.

Advertisement

„nu mai este loc de a treia cale: ori ei, ori noi!”

Care este răspunsul, contraofensiva la un astfel de comportament mistic de nevindecat, în opinia generalului chelaru? Iată-l: „acest comportament mistic, aberant, insanitabil și netratabil. De aceea, singura soluție este eliminare fizică. Multora li se pare cinic, dar eu vorbesc de eliminarea fizică a acelora care au căzut în această boală. Åži, de asemenea, pentru cei care înțeleg și sunt civilizați, eu spun că trebuie eliminată sursa care întreține justificarea ostilităților. Iar sursa este tocmai această provocare permanentă. Aici este cu dus și întors. De aceea, în condițiile acestea, am ajuns la momentul în care se aplică vechiul principiu al filosofiei exclusiviste. Care spune că nu mai este loc de treia cale. Tertium non datur. Așa se numește. Ori ei, ori noi. Acum suntem în situația asta: ori ei, ori noi! Iar ei așa gândesc, chiar dacă sunt în belgia, olanda, luxemburg, germania, franța, românia. Sunt ori ei, ca și viziune mistică”.

Contagiune în rețea și efectele de masă ale terorismului în europa viitoare

Analiza vizionar-critică a generalului chelaru nu este deloc optimistă în ceea ce privește viitorul europei în raport de efectele de masă ale terorismului: „acum sunt elementele sporadice. Ale unor așa-ziși deplasați: unul de 18 ani, altul de 22. Unul spintecă, altul trage, altul dă peste sute de oameni cu mașina. Asta nu înseamnă că nu se coace, că nu se produce efectul de contagiune în rețea, care este fenomenul acum produs în europa. Åži această clocire periculoasă poate să aibă efectele vizualizate în următorii doi-trei ani, ca efecte de masă. Deci, nu sporadice. De aceea, toată europa trebuie să fie cu simțurile ascuțite la maximum. Pentru că eu vorbesc aici de timpul, de așa-zisul ciclu de organizare în practică a ideaticului, a mentalului paranoic, a mentalului abnormal. Pentru că abnormalul individual țâșnește în funcție de pragul de conservare al fiecăruia. Dar când se produce ca și o stare de spirit, tuturor celor care sunt bolnavi li se pare că sunt bolnavi cei sănătoși. Åži luați ca exemplu o colonie de leproși care consideră că ei sunt sănătoși, și sunt alungați cei care vin din afară. Cam așa fac și ei acum. În momentul în care se generează această contagiune în rețea, atunci vom avea parte de fenomene organizate de masă. Åži, atunci, vor începe exact cum am spus mai devreme. Åži acesta este verdictul meu: că europa intră în ultima sa formă de decădere. Eu îi spun epoca primitivă a ultimei civilizații tehnologice. Adică ne prăbușim în epoca primitivă de la cel mai înalt grad al civilizației tehnologice. Nenorocirea asta este. Epoca primitivă se instalează în europa prin aceste manifestări. Pentru că primitivismul este bazat pe două lucruri: teama și reacția de conservare violentă. Primitivul nu te întreabă dacă ești sau nu prieten cu el. Întâi te lovește și pe urmă, eventual, se întreabă: o fi fost altături de mine sau nu?!… Cam așa se întâmplă acum și lovitura sistemelor de forță. Întâi lovesc și după aceea se întreabă: o fi fost terorist sau nu?!…”

„dacă nu vom paria pe noi, cu siguranță vor câștiga ei”

I-am atras atenția domnului general chelaru, cu tot respectul cuvenit, că este și paradoxal, și tragic să invocăm acest pricipiu extrem: ori ei, ori noi, mai ales când prin noi înțelegem persoanele evoluate, civilizate, iar prin ei înțelegem persoanele primitive, fanatice. Adică opunem sau punem în balanță primitivismul și civilizația, ceea ce înseamnă o lipsă de măsură, un dezechilibru. Iar răspunsul generalului a venit mai mult decât tranșat: „eu spun treaba aceasta din punct de vedere al opțiunii noastre. Dacă nu vom alege, nu vom paria pe noi, cu siguranță vor câștiga ei. Aici nu se pune problema ce aleg eu, mircea chelaru. Fiți convins că știu ce să aleg. Dar mă uit la disimularea pe care o practică conducătorii europeni, la duplicități, la inconsecvențe, la decizii temurânde. Pe de o parte, dintr-o viziune existențială greșită. Pe de altă parte, nu recunosc sau înseamnă că sunt străini de realitățile societăților pe care le conduc. Păi, dacă vor merge din greșeală în greșeală pe mai departe, o să vedeți că prin proaste decizii, inclusiv prin lipsa unor decizii, pun în pericol societățiile pe care le conduc, ceea ce însemnă că au ales să fie dislocați, să fie înlocuiți, să fie tranșați. La asta mă refer”.

„dacă n-am făcut-o noi, bine că a făcut-o puștiul ăla”

Evident, nu puteam să nu-l întrebăm pe generalul-strateg dacă, în viziunea domniei sale, crede că ar mai putea fi germania lovită, luând în calcul că acțiunea aparent solitară a puștiului cu dublă cetățenie, aplaudată de altfel de isis, poate fi considerată doar o tentativă de a încerca rezistența „zidului german” împotriva terorismului. Iar generalul chelaru și-a căutat răspunsul cu multă atenție, spunând: „eu am să tratez acest eveniment, tragic oricum, ca pe un accident. Deocamdată spun că este un accident că nu se confirmă niciun fel de conexiune sau de comandă. Spunea cineva că isis a aplaudat. Da, a aplaudat, zicând: «dacă n-am făcut-o noi, bine că a făcut-o puștiul ăla». Dar contagiunea a existat. El nu era în contact fizic, de coordonare, dar în mintea lui s-a produs această viziune, această alterare noetică. Deci, mentalul lui, dacă vreți, este ocupat de această acțiune. Deci, iată riscul acestei continue disimulări a acestei oferte către canalele mass-media. Este riscantă. Dar asta este. Dreptul la informare îl are și omul cinstit, și teroristul, și sănătosul, și bolnavul. Asta nu putem noi la ora actuală nici manageria, nici tranșa”.

„o să ajungem să fim enclave în propriile noastre teritorii”

Care vor fi efectele contrare unei societăți ținute în permanentă teroare? „este vorba despre viciile societății deschise. Mai țineți minte că, în urmă cu vreo șase luni, tot la dvs. (n.r. – pe ziarulring.ro și la ring tv) am spus că o să ajungem să fim enclave în propriile noastre teritorii. Pentru că enclavizarea socială se face prin acest export de teamă, de înspăimântare. Åži ce vrei mai mult decât să vezi peste tot societatea supravegheată, patrule înarmate. Pentru că stare de război reiese și din trăirea și modul cum percepe spiritual omul treaba acesta. Iată de ce suntem în primul rând într-un război cu noi înșine, un război al fricii pe care ei și l-au permis să-l lanseze către societățile așa-zis hedoniste, care spun că nu li se mai poate întâmpla nimic, totul este paradisiac. Iar această realitate existentă demonstrează contrariul”, explică generalul chelaru.

Despre bolile conducătorilor: „reacția liderilor europeni este puerilă, este ca și cum s-ar uita la un film de desene animate”

Strateg (și om de infomații) de meserie, în analiza sa, generalul mircea chelaru nu se dă în lături să pună diagnostice la nivel înalt: „iar surprinderea mea cea mare este că reacția liderilor europeni este puerilă, este chiar odioasă. Îi văd așa ca și cum s-ar uita la un film de desene animate și nu li s-ar întâmpla lor, se întâmplă în altă parte. Cam asta este senzația pe care o am și diagnosticul pe care îl dau este următorul: oamenii aceștia (n.r. – conducătorii europei, ai lumii civilizate), în apatia lor acțională, manifestă două tipuri de boală: alzheimer și parkinson. Un alzheimer al uitării istorie, deci alzheimerul politic, și parkinson acțional. Le temură mâna și nu știu pe unde să apuce. Astea sunt cele două boli ale liderilor europeni. Sună al naibii de dur, dar asta e”.

Ce s-ar putea întâmpla odată cu dislocarea turciei

Nu putea să nu amitească și de turcia. Un teritoriu strategic, din punct de vedere planetar, o „gură de foc”, o „falie” în fierbere, ale cărei efecte sunt încă în mișcare, sunt încă imprevizibnile. „cert este că, odată cu dislocarea consolidată a turciei, care a fost o țară consolidată constituțuional, această dislocare, acest cutremur îi va încuraja cu atât mai mult pe cei care văd în turcia un viitor lider islamist și vor trimite semnale din ce în ce mai dure în spațiul așa-zisei vechi europe. Deocamdată, noua europă, datorită relațiilor anterioare, știm noi de pe vremea cui, este încă la nivelul doi sau tei al priorității celor care văd în civilizația colonială a vestului un pericol iminent, un pericol criminal. Acestea sunt și elemente ale unor revanșe istorice pentru că știm foarte bine că partea estică nu a produs colonii și nici nu s-a dus să exploateze seminții în acea zonă. Este evident la cine mă refer”, spune, cu mult tâlc, generalul.

Advertisement

„sper să mă înșel. Veau să fie pace în zona asta”

În final, l-am rugat pe generalul mircea chelaru să facă o predicție, să estimeze o eventuală „țintă” a isis, a fenomenului terorist de tip nou, în ansamblul său. După franța, belgia și germania, ce țară ar urma? Care ar fi următoarea țintă a terorii? „mi-e frică de balcani. Sunt foarte atent pe balcani. Dacă ar fi să fac acum o combinație de trei vectori de analiză, în teoria deversării crizelor, pentru că vedeți că a dispărut puțin isis-ul, s-a concertrat pe turcia, acum se întoarce înapoi în zona veche afganistan-pakistan-irak, iar europa vestică este țintită și ea, dar chirurgical, atunci pot spune că mi-e frică de balcani. E ură multă. Se coace ceva, dar nu știu ce încă. Å¢ineți minte când am spus săptămâna trecută tot la dvs., pe ziarulring.ro despre a șaptea mutare de șah-mat. Practic, toată cheia și toată stabilitatea europei se prăbușește dacă balcanii nu-și văd de treabă. Åži când mă refer la balcani, trebuie să se înțeleagă întreaga zonă balcanică, adică nu numai bulgaria, grecia și țările din fosta iugoslavie, ci mă refer și la italia. Care mai are trei luni de zile și devine stat falimentar. Să nu uitați treaba asta. Iar acțiunile de sciziune sunt mai avansate ca oriunde. Aici este marea mea teamă. Dar să sperăm că este doar produsul sec al unei analize matematice și îmi doresc a greși. Vreau să fie pace în zona asta!”. O altă analiză, pe care, în exclusivitate, o vom prezenta mâine pe ziarulring.ro, este, veți vedea, emisă de o somitate în domeniu și, ca abordate, poate fi considerată complementară celei prezentate de generalul chelaru. Tocmai pentru că despre asta vorbește: despre pace, ca un panaceu antiterorism!…

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *