ZiarulRing

26-feb.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Seismele din ultimele zile dau apă la moară profeților Apocalipsei. Istrate: vine cutremurul! La București va fi ca în Nepal!

Avatar

Publicat

pe

Intensificarea activității seismice în pacific dă naștere, ca de fiecare dată, la îngrijorări și ipoteze legate de o posibilă influență asupra activității telurice din zona vrancea.

Temerile că bucureștiul ar putea fi lovit de un cutremur asemănător celui din 1977 revin de fiecare dată când în lume apar astfel de evenimente nedorite.
În general, nu este pentru nimeni o surpriză că se produc cutremure în japonia. Activitatea seismică din arhipelagul nipon este o constantă și sunt de notorietate măsurile pe care guvernul de la tokio le-a luat, de-a lungul timpului, pentru protejarea populației. Totuși, există o îngrijorare reală față de faptul că, iată, mai multe astfel de evenimente au apărut în zone, să zicem, apropiate. După cutremurele din japonia, care au avut intensități de 6,5 și respectiv, 7,3 grade pe scara richter, fenomene similare s-au petrecut, ieri, în ecuador (7,8 grade) și în mica insulă tonga din pacificul de sud (6,1 grade). Aceste cutremure în cascadă, care au provocat importante pagube materiale și pierderi de vieți omenești, arată că activitatea seismică din pacific a atins un vârf , neștiindu-se, din păcate, cum va evolua în perioada imediat următoare.

„marele cutremur se va produce până la alegerile parlamentare”

În ceea ce privește posibilitatea anticipării unui astfel de fenomen – se cunoaște foarte bine că oamenii de știință au afirmat cu tărie că un cutremur nu se poate prezice decât, poate, cu câteva zeci de secunde înaintea producerii lui -, am stat de vorbă cu un cunoscut specialist în parapsihologie, ioan istrate, care a afirmat că un seism de magnitudine mare se va produce în românia cât de curând. „rețineți ce vă spun acum: marele cutremur se va produce până la alegerile parlamentare, deci anul ăsta. Nu la anul, nu peste șapte ani, ci anul ăsta! Eu am și dat foarte multe mesaje legate de capitală, anume că în bucurești va fi ca în nepal”, a comentat, pentru „ring”, ioan istrate.

„există o legătură între situația din pacific și zona vrancea”

Am fost curioși să-l întrebăm pe dl istrate dacă se poate face vreo legătură între intensificarea activității seismice în pacific și probabilitatea producerii unui cutremur devastator în românia. „în mod sigur există o legătură între situația din pacific și zona vrancea, pentru că toată placa euro-asiatică apasă pe carpați. Dar nu e numai atât. În curând o să fie cataclism planetar. De ce? Pentru că se apropie o planetă mult mai mare decât pământul și va opri sensul de rotație al planetei noastre în jurul axei sale. Și atunci apele oceanelor și mărilor, din cauza lipsei de gravitație și în special în momentul în care va începe o nouă rotație, în sens invers, la 1.500 de metri înălțime, vor rade sate și orașe de pe pământ și vor muri sute de milioane de oameni”, susține ioan istrate.

„trebuie să se ia măsuri”

L-am mai întrebat pe dl istrate dacă bucureștiul este pregătit pentru un asemenea scenariu. Iată răspunsul: „bucureștiul nu e pregătit. Eu am anunțat și municipalitatea că vor fi zeci de mii de morți în bucurești. Le-am spus așa: «fiți atenți! Cutremurul care vine nu e cel din 1977, nici ăla din 1940, ci cutremurul din 1802!». În 1802, seismul a avut o magnitudine de 8,3 grade pe scara richter. Deci va fi în direcția bârlad, chișinău, kiev, va ajunge până la moscova și va avea 7,8 sau 7,9 grade richter spre bucurești. Deci trebuie să se ia măsuri”.

„nu există niciun fel de pericol pe o perioadă scurtă”

Am vrut să aflăm și alte opinii despre probabilitatea ca seismele din pacific să afecteze zona vrancea și, implicit, românia. Generalul emil străinu ne-a spus că „nimic din ce s-a întâmplat în ultima săptămână nu afectează situația seismică din românia, deci nu e nimic ieșit din comun față de ceea ce înseamnă statistica mișcărilor telurice din ultimii ani. Așadar, nu există niciun fel de pericol pe o perioadă scurtă”. De asemenea, seismologul gheorghe mărmureanu ne-a dat asigurări că în românia nu este niciun pericol în momentul de față. „n-au nicio legătură cu noi cutremurele din pacific. Fac parte din alte blocuri tectonice, este cu totul altceva. Sunt departe de noi și nu ne influențează cu nimic”, a precizat, pentru „ring”, gheorghe mărmureanu.

Advertisement

„gândiți-vă că vine dezastrul în bucurești! Ce vă spun eu nu sunt minciuni, ci realități din viitor.”, ioan istrate

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *