ZiarulRing

01-mart.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Seful penitenciarelor: Sile Camataru poate fi arestat in orice minut

Avatar

Publicat

pe

Vasile Balint, zis Sile Cămătaru, a fost eliberat, ieri, din Penitenciarul Jilava. Deşi judecătorii au considerat că şi-a ispăşit pedeapsa în dosarul de cămătărie, acesta poate fi închis în orice minut pentru cartelele telefonice şi prafurile găsite în celulă în timpul raziei de săptămâna trecută.

Judecătorii Tribunalului Bucureşti au decis, ieri, eliberarea lui Sile Cămătaru, condamnat la 13 ani de detenţie pentru sechestrare de persoane, înşelăciune şi proxenetism. Decizia a venit după ce Curtea de Apel a arătat că pedeapsa lui Vasile Balint, pronunţată în dosar, a fost redusă pentru a-l convinge că legea trebuie respectată.

Are un nou dosar
Descinderile de săptămâna trecută, acasă la mai multe persoane din clanul Cămătarilor, au ajuns şi în celula lui Sile, care ascundea mobile, 13 cartele telefonice şi prafuri albe. În acea zi, procurorii i-au întocmit un nou dosar penal pentru care ar putea fi închis în orice minut. “Este un proces separat şi nu are legătură cu dosarul de cămătărie. Asta este o infracţiune, nu o abatere, şi se deschide un dosar la o speţă nouă. Adică, deşi a fost eliberat, el poate fi arestat în orice clipă dacă Parchetul şi-a făcut probatoriul şi apreciază că are suficiente elemente să dea ordonanţă de reţinere şi să îl prezinte la instanţă pentru arestare. Mai mult, în acest caz în care s-au găsit cartele la el în celulă se face şi o anchetă internă şi oricum există colaborare şi cu Parchetul pentru elementele care au rezultat din interceptări”, a afirmat chestorul Ioan Băla, directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

,,După rezultatul percheziţiei de la Jilava, decizia judecătorilor mi se pare… şocantă.” – Chestorul Vasile Viorel, şeful Poliţiei Capitalei

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *