ZiarulRing

03-mai2024

ULTIMA ORĂ

LIFE/INEDIT

Șase lucruri despre piscină și jacuzzi pe care trebuie să le știi

Avatar

Publicat

pe

Când reuÅŸiÅ£i, în sfârÅŸit, să găsiÅ£i un ÅŸezlong la cea mai populară piscină din oraÅŸ, sau aÅ£i reuÅŸit să vă faceÅ£i loc în jacuzzi, ultimul lucru la care vă gândiÅ£i sunt germenii ÅŸi secreÅ£iile corporale care ar putea să fie acolo, È™i care, din păcate, influenÈ›ează negativ sănătatea.

Cu cât sunt mai aglomerate piscinele, sau micile bazine de jacuzzi, cu atât sunt mai periculoase pentru sănătatea ta. DeÈ™i tindem să ne bucurăm prea tare de aceasă metodă de relaxare, ar trebui să luăm în calcul È™i părÈ›ile mai puÈ›in plăcute ale acestor experienÈ›e È™i să ne informăm corespunzător cu privire la infecÈ›iile È™i problemele de care ne-am putea lovi. Te poÈ›i bucura în voie de toate aceste lucruri ce È›in de timpul tău liber È™i de modul în care doreÈ™ti să te relaxezi, dar este important să arunci o privire la aceste realităţi de care te poÅ£i lovi acolo! 

Jaccuzi-urile pot ajuta la răspândirea sindromului de ÅŸoc toxic

Este o problemă rară, dar conform specialiÅŸtilor, căzile cu hidromasaj prost întreÅ£inute, te pot supune unui risc mare de infecÅ£ie. Dacă o persoană infectată cu bacteria care cauzează sindromul de ÅŸoc toxic îÅŸi petrece puÅ£in timp în jaccuzi-ul respectiv, există ÅŸanse mari ca ÅŸi tu să te infectezi.

Piscinele pot provoca diaree

Piscinele sunt de multe ori „casa” Criptosporidiozei, un parazit rezistent la clor, care poate trăi în apa din piscine până la 10 zile ÅŸi poate cauza vomă ÅŸi diaree. Înotătorii care suferă de diaree pot aduce ÅŸi ei bacteriile în piscină ÅŸi pot infecta alte persoane. Pe parcursul a doi ani, boala a afectat aproape 1.800 de persoane în Statele Unite, 95% dintre ei având nevoie de îngrijiri medicale. Un alt parazit care cauzează diareea, Giardia, rezistă ÅŸi el la apa cu clor ÅŸi te poate infecta mai ales dacă înghiÅ£i, accidental, apa contaminată.

Advertisement

Jaccuzi-ul creşte riscul de infarct, mai ales după consumul de alcool

Din cauza faptului că jaccuzi-urile duc la încălzirea puternică a corpului, riscul de a suferi un accident vascular cerebral este extrem de ridicat. Consumul de alcool în prealabil poate să crească riscul ÅŸi mai mult, mai ales datorită faptului că accelerează deshidratarea organismului ÅŸi te poate pune în dificultate atunci când vine vorba de a identifica avertismentele pe care organismul tău le transmite.

Rănile deschise pot atrage bacterii.

Probabil ÅŸtii deja acest lucru, dar trebuie să îÅ£i reamintim că există multe bacterii periculoase care pot intra în organism prin intermediul unor răni deschide, iar riscul răspândirii acestor bacterii este destul de ridicat la o piscină sau un bazin de înot public. AÅŸa cum bine ÅŸtii, plasturii nu sunt permiÅŸi în piscină, deci dacă ai o tăietură sau o rană deschisă evită înotul până când aceasta se vindecă.

Herpesul se răspândeÅŸte ÅŸi în piscină sau jaccuzi

Potrivit medicilor, deÅŸi întâlnită în cazuri rare, posibilitatea de a contacta herpes la piscină sau jaccuzi este destul de ridicată. AÅŸadar, ai mare grijă unde te aÅŸezi!

Infecţiile pielii sunt uşor de contactat

Molluscum, o infecÅ£ie a pielii extrem de contagioasă, care contră în mâncărimi puternice, poate fi contactată prin intermediul prosoapelor umede sau a altor obiecte ÅŸi suprafeÅ£e cu care o persoană infectată a intrat în contact. O altă infecÅ£ie des întâlnită, rezistentă la antibiotice, este Pseudomona Foliculita care produce ÅŸi ea mâncărimi ÅŸi roÅŸeaţă. Din fericire, aceste infecÅ£ii se vindcă de multe ori pe cont propriu, în aproximativ 10 zile.

Înotul ÅŸi statul la plajă sunt cele mai plăcute activităţi din timpul verii ÅŸi poÅ£i să te bucuri în continuare de ele, atâta timp cât Å£ii cont de sfaturile de igienă ÅŸi protecÅ£ie.

Advertisement

Înainte de a alege piscina la care să-Å£i petreci weekend-ul, asigură-te că este un loc curat ÅŸi nu frecventa locuri despre care nu ai nicio informaÈ›ie sau certitudine că sunt ok.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *