ZiarulRing

23-feb.2024

ULTIMA ORĂ

EVENIMENT

Vaslui: 7 elevi s-au intoxicat la școală cu monoxid de carbon de la o sobă

Avatar

Publicat

pe

Şapte elevi în vârstă de 11 ani de la şcoala din comuna vasluiană văleni s-au intoxicat cu monoxid de carbon de la soba pe lemne din sala de clasă.

Mai multe ambulanţe au fost trimise la faţa locului, pentru a-i prelua pe copii şi a-i transporta la spital.

Elevii se aflau în timpul orei când au început să se simtă rău. Au acuzat stări de ameţeală, leşin şi dureri de cap. Unii copii le-au spus dascălilor că nu mai pot respira.

Profesorii au sunat la 112 şi au cerut ajutorul medicilor.

Şapte elevi au fost preluaţi și transportaţi la spitalul de urgenţă din vaslui unde au fost internaţi şi supuşi mai multor investigaţii. Diagnosticul pus de medici a fost intoxicaţie cu monoxid de carbon.

O anchetă a fost deschisă în urma acestui indident. În judeţul vaslui peste 80% dintre unităţile de învăţământ nu întrunesc condiţiile pentru a primi autorizaţie de la isu privind securitatea la incendiu. În ultimii ani au fost înregistrate mai multe incendii la unităţile de învăţământ din judeţul vaslui. Cauzele au fost improvizaţiile electrice, dar mai ales sobele cu lemne, care crează riscuri fie din cauza înfundării hornurilor, fie a magaziilor în care sunt depozitate lemnele.

Advertisement
Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *