ZiarulRing

02-mart.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Prof. Dr. Monica Pop: “Cine crede în Olivia Steer îşi poate ucide copilul”

Avatar

Publicat

pe

În acest moment, cinci copii din argeş diagnosticaţi cu sindromul hemolitic uremic (shu) se află internaţi la spitalul “marie curie”, iar alţi 45, cu probleme digestive, la spitalele din judeţ.

De la începutul anului, trei bebeluşi din argeş au decedat din cauza shu. Toată tevatura generată de ancheta menită să descopere focarul îmbolnăvirilor a dat apă la moară unei noi campanii antivaccinare, iniţiată de fosta vedetă acasă tv olivia steer.

De pe 31 decembrie 2015, de la internarea primului bebeluş cu shu la „marie curie”, şi până ieri nu s-a ştiut, oficial, ce ar fi dus la apariţia acestui val de îmbolnăviri în rândul copiilor din argeş. Luni, autoritatea naţională sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor (ansvsa) şi echipele mixte ale dsvsa şi dsp au precizat că s-a descoperit bacteria e. Coli în brânza de vaci produsă de firma brădet, din argeş. Nu se ştie încă dacă acesta a fost focarul, aşa că vor continua controalele şi se va analiza şi laptele din ferme.

Fosta vedetă susţine că este muşamalizare

olivia steer, fostă prezentatoare a emisiunii “doamne de poveste”, de la acasă tv, recunoscută drept o militantă pentru o viaţă sănătoasă şi pentru alimentaţia raw vegan, a decis că este cazul să ia atitudine pe facebook în acest subiect delicat. Ea a susţinut că toată ancheta încearcă muşamalizarea adevăratei cauze a apariţiei cazurilor de shu: vaccinările. Vehementă în combaterea vaccinărilor, olivia steer susţine că nu brânza de vaci a îmbolnăvit copiii, ci mercurul, aluminiul şi formaldehida din vaccinuri care, aşa cum afirmă ea, ar avea o legătură de cauzalitate cu shu. Prof. Dr. Monica pop, managerul spitalului de oftalmologie, consideră că această teorie este o aberaţie: “cine crede în olivia steer îşi poate ucide copilul. Vaccinurile sunt de import şi ar fi îmbolnăvit copii din mai multe ţări sau măcar din mai multe zone din românia. Formaldehida este o substanţă care sterilizează, iar în vaccinuri, dacă există, sigur este dozată în aşa fel încât să nu dăuneze organismului”.

Imunizarea, atac chimic

Olivia steer mai explică, fără a avea vreo pregătire medicală, că bacteria e. Coli se află în mod normal în organismul nostru şi că devine agresivă când persoana are imunitatea scăzută şi este atacată chimic prin vaccinare. Dr. Carmen murariu, epidemiolog la spitalul “marie curie”, ne-a explicat de ce vaccinurile nu-i pot îmbolnăvi pe copii: “este exclus ca bebeluşii să se fi îmbolnăvit de la un vaccin, aşa cum susţin unii. Toate cele folosite în programul naţional de imunizare se obţin prin inginerie genetică, nu conţin tulpini vii atenuate care să fi putut da un sindrom diareic”.

Vaccinurile, aprobate şi testate

“Agenţia naţională a medicamentului a precizat că vaccinul hexacima este aprobat de agenţia europeană a medicamentului şi pus pe piaţă doar după testare. În legătură cu speculaţiile referitoare la posibila asociere între cazurile de shu şi administrarea vaccinului hexacima, precizăm că, în conformitate cu înregistrările disponibile, niciunul dintre copiii diagnosticaţi cu shu nu a fost vaccinat cu hexacima „, precizează ministerul sănătăţii într-un comunicat.

Advertisement

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *