ZiarulRing

16-iun.2024

ULTIMA ORĂ

EVENIMENT

Prof.dr. Mircea Beuran: „Teo va fi operata”

CONCLUZIE. Medicii dau verdictul in cazul deputatei PDL:

Avatar

Publicat

pe

CONCLUZIE. Medicii dau verdictul in cazul deputatei PDL:

Toată lumea se aştepta ca deputata PDL Teo Trandafir să revină acasă săptămâna aceasta, dar, ieri, medicii de la Spitalul AKH din Viena, unde se află internată pentru o pancreatită acută severă, au precizat că starea ei s-a înrăutăţit. Infecţia a recidivat, i-a afectat mai multe organe şi, aproape sigur, Teo va fi operată.

Un medic care îi este prieten lui Teo de peste 10 ani şi a dorit să nu-i publicăm numele a declarat pentru „ring” că agravarea stării ei este cauzată de unele pseudochisturi pancreatice „care înseamnă o vindecare «cu defect» a pancreatitei acute severe în urma apariţiei necrozei. În această situaţie, cea mai gravă este infecţia şi trebuie operată. Semnele apariţiei lor sunt durerea în epigastru (n.r. – capul pieptului), febră persistentă şi icter. Pseudochisturile s-au văzut la ecografie şi tomografie, iar apariţia lor poate duce, ulterior, la cronicizarea bolii, dar sper să nu fie cazul”.

„Complicaţia se poate rezolva”
Prof. dr Mircea Beuran, şeful Clinicii de Chirurgie a Spitalului Floreasca, este doctor în ştiinte medicale – specialitatea chirurgie generală, cu teza ”Managementul chirurgiei pancreatitei acute”. Prin prisma experienţei în tratarea acestei afecţiuni, ne-a declarat că „pseudochistul, localizat în interiorul sau în jurul pancreasului, are perete inflamator care îl individualizează faţă de ţesuturile din jur. Complicaţia se poate rezolva. Dacă nu apar alte necroze, se aşteaptă maturarea peretelui, după care se poate încerca drenarea lichidului din acesta, dar, cel mai probabil, Teo va fi operată. Cred că medicii austrieci i-au făcut periodic cultura de germeni din sânge, urină şi plămâni pentru a vedea ce a dus la infecţie: bacterie, fungi etc. Dacă nu, categoric vor recolta la operaţie şi vor trimite la analiză pentru că impactul chirurgical asupra organismului depinde de natura germenilor”.

Este la Viena de peste o lună
După şase zile de internare la Spitalul Elias, cu diagnosticul de pancreatită acută de severitate medie, Teo a fost transportată, în 11 ianuarie, cu un avion privat, la Clinica AKH din Viena, unde a fost internată la Terapie Intensivă, iar medicii au ales să o trateze, nu să o opereze.

„Situaţia devine foarte gravă dacă infecţia trece în hematogen şi, prin sistemul sangvin, poate genera abcese secundare la plămâni sau la creier”, Medicul, prieten cu Teo Trandafir


Infecţia apare cel mai frecvent cu germeni enterali E.coli, Klebsiella, Enteroccocus sp. şi este responsabilă pentru 80% din decese.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *