ZiarulRing

21-iun.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Previziune SUMBRĂ pentru Michael Schumacher. Prof. dr. Vlad Ciurea: CREIERUL lui este ca un calculator trântit. NU mai poate fi RESETAT!

Viaţa multiplului campion mondial de Formula 1 Michael Schumacher se pare că nu mai este în pericol în urma accidentului suferit la schi, pe 29 decembrie, în staţiunea franceză Meribel.

Avatar

Publicat

pe

Viaţa multiplului campion mondial de Formula 1 Michael Schumacher se pare că nu mai este în pericol în urma accidentului suferit la schi, pe 29 decembrie, în staţiunea franceză Meribel. Din păcate, potrivit prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea, şeful Clinicii de Neurochirurgie de la Spitalul Sanador, şansa de recuperare totală a marelui pilot este inexistentă.

Campionul se află în comă indusă, la spitalul din Grenoble, şi a fost supus la două intervenţii chirurgicale pentru îndepărtarea hematomului şi edemului cerebral. Există totuşi riscul ca, în ciuda eforturilor medicilor francezi, să rămână în stare vegetativă.

„Linia vitală a creierului a avut de suferit”

„Din păcate, traumatismul cerebral violent, cu impact în regiunea frontală, suferit de campionul Schumacher are consecinţe foarte grave. Prognosticul este prost. Foarte prost. El poate rămâne în stare vegetativă. Tot creierul lui a avut de suferit. Leziunile hemoragice au apărut ca urmare a zdruncinării creierului. La impact, acesta a fost izbit de pereţii cranieni, iar vibraţia aceea se transmite până la trunchiul cerebral. Linia vitală a vieţii a avut de suferit. La intervenţiile chirurgicale au fost scoase hematoamele, efectul vibraţiei rămâne, iar rolul lui este decisiv în afectarea creierului”, ne-a declarat prof. dr. A. V. Ciurea.

„Nu îşi va mai putea relua activitatea”

„Sigur va trăi. Eforturile medicilor şi dotarea tehnică a clinicii franceze vor face posibil acest lucru, însă nu se ştie cum va trăi. Va fi dependent un timp de aparate şi, ulterior, va rămâne într-o stare vegetativă. Va fi dependent de cei din jur. Nu îşi va mai putea relua activitatea. Creierul lui Schumacher este ca un calculator trântit. Nu mai poate fi resetat, iar transplant de creier nu există şi nici nu va exista vreodată”, explică prof. dr. A. V. Ciurea.

Schior elveţian, accident asemănător

Daniel Albrecht, un talentat schior elveţian, a suferit, în 2009, un accident asemănător cu al lui Schumacher. Aflat în Austria, unde se pregătea pentru o competiţie, schiorul s-a dezechilibrat în timpul unei sărituri şi s-a lovit grav la cap. La acea vreme, el a fost ţinut într-o comă indusă timp de trei săptămâni, pentru a-i permite creierului să se vindece. Sportivul elveţian a mai fost nevoit apoi să mai petreacă alte două luni în spital, el având mari probleme de concentrare, dar şi de vorbire. Într-un interviu recent, Albrecht a mărturisit că un factor important în vindecarea sa l-a jucat spiritul competitiv. După doi ani de pregătire intensă, el şi-a reluat cariera, însă nu a mai avut rezultate la fel de bune.

„Şanse de recuperare totală nu există pentru Schumacher.” – Prof. dr. A. V. Ciurea

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *