ZiarulRing

21-iul.2024

ULTIMA ORĂ

SPORT

POVESTE INCREDIBILĂ! Cum era să se LASE Budescu de fotbal pentru 180 de lei

Avatar

Publicat

pe

A crescut la doi paşi de stadionul Unirii Urziceni, ceea ce l-a făcut să-i placă fotbalul. După primii paşi în fotbal la Rapid Salciile, eroul naţionalei, Constantin Budescu, a fost tentat să se lase de sport pe vremea când era junior la Petrolul.
Răduţă Ghioca este cel care a crezut în talentul lui Constantin Budescu şi i-a ghidat cariera de când avea 12 ani şi până azi. Puţină lume ştie însă că eroul din Feroe a fost aproape să renunţe pe vremea când era junior la Petrolul. „A fost un moment când Budescu a fost la un pas să se lase de fotbal. După ce a fost legitimat la juniorii lui Petrolul, cei de acolo i-au oferit un contract de vreo 180 de lei pe lună şi, fiind copil, l-au neglijat şi nu i-au achitat banii. După câteva luni, tatăl său a venit şi l-a luat de acolo. A plecat de la Ploieşti şi juca pe fals pe la Unirea Urziceni. A venit şi mi-a spus că l-au păcălit cei de la Petrolul şi nu i-au dat banii pe care i-au promis. La un moment dat, m-au căutat cei de la Ploieşti şi le-am spus că joacă pe fals la Urziceni dacă ei nu şi-au respectat contractul. S-au dus după el şi l-au convins să se întoarcă. I-au dat banii şi uite aşa a început să crească şi să devină ceea ce este acum. L-a văzut apoi Vivi Răchită la un meci de juniori şi l-a luat imediat la echipa mare”, a povestit, pentru “ring”, profesorul Ghioca. Bătea sute de lovituri libere după antrenamente
Jucător cu execuţii fine, Budescu şi-a format şutul după multe ore petrecute după antrenamente. „Când era copil şi bătea o lovitură de la 18-20 de metri, era ca una de la 11 metri. De mic copil executa astfel de lovituri. Execută chiar mai bine decât Claudiu Niculescu. La Petrolul, după antrenamente, rămânea singur pe teren şi executa sute de astfel de lovituri. Îi plăcea mult să bată lovituri. Un pic de ambiţie îi mai trebuie ca să salte încă un pic şi va juca la o echipă de top din Europa”, crede Răduţă Ghioca.
N-a crescut în puf…
Nu întâmplător Costică Budescu a ajuns fotbalist, el petrecându-şi copilăria la doi paşi de stadionul Unirii Urziceni. „Provine dintr-o familie modestă, aşa cum sunt pe la ţară. Părinţii lui aveau serviciu pe vremea aia, dar Costică n-a crescut în puf. Oameni gospodari ca pe la sat. Aveau casă imediat pe dreapta după stadionul de la Urziceni. Deci a crescut aproape de stadion”, a declarat Ghioca.
Îi plac petrecerile şi se pricepe la cântat
Chiar dacă este poreclit “Sărmăluţă”, profesorul Ghioca spune că este un băiat ponderat, dar cu tendinţe de îngrăşare. „Asta e o prostie că îi plac sarmalele. Mănâncă normal, ca toată lumea. Avea tendinţe de îngrăşare încă de mic. Mereu avea două-trei kilograme în plus. E un băiat deosebit şi e bine să îl ai la un chef. Îi plac petrecerile, dar nu abuzează cu nimic; bea şi el un pahar de vin ca orişicare. Îi place să se distreze şi să cânte pentru prieteni la petreceri. Chiar se pricepe şi la cântat”, a povestit Ghioca.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *