ZiarulRing

22-iul.2024

ULTIMA ORĂ

EVENIMENT

Poliția din LA, decimată. Cea mai importantă structură, desființată

Tăierile bugetare care au intervenit la Poliția din Los Angeles forțează conducerea să dizolve „Unitatea de agresiune sexuală” care a investigat cazul celebrului producător de la Hollywood, violator de actrițe, Harvey Weinstein.

Avatar

Publicat

pe

În urmă cu cățiva ani, tăierile bugetare care au intervenit la Poliția din Los Angeles au forțat conducerea să dizolve „Unitatea de agresiune sexuală” care a investigat cazul celebrului producător de la Hollywood, violator de actrițe, Harvey Weinstein.

Poliția din Los Angeles (LAPD) a fost forțată să își dizolve unitatea care cerceta agresiunile sexuale. Aceasta i-a investigat pe producătorul de film Harvey Weinstein dar și pe vedeta de filme pentru adulți Ron Jeremy, scrie Fox News.

LAPD s-a pregătit să facă eforturi drastice de reorganizare după ce liderii orașelor, inclusiv primarul Eric Garcetti, au decis să reducă bugetul departamentului cu 150 de milioane de dolari, pe fondul apelurilor care au cerut acest lucru, după moartea lui George Floyd din 25 mai, în custodia poliției din Minneapolis.

„Unitatea de agresiune sexuală – aceasta este una dintre reducerile pe care le facem în cadrul realinierii. Acei detectivi specializați vor fi mutați în alte birouri”, a declarat șeful LAPD, Michel Moore.

Restructurări masive la Poliția LA

Departamentul a încercat să mențină ofițerii cu seturi de competențe specifice care lucrează în domeniile lor de expertiză, dar au existat îngrijorări că ofițerii nu vor avea anumite cunoștințe atunci când se ocupă de cazuri complicate, mai arată sursa citată.

Advertisement

„Sper că nu va avea un efect negativ”, a declarat Yvette Lozano, șef de programe și operațiuni privind violența sexuale, în cadrul organizației de advocacy non-profit „Pace peste violență”, cu privire la posibila eliminare a Unității sale speciale pentru victime (SVU).

Grupul operativ pentru cruzimea animalelor va fi, de asemenea, dizolvat, iar alte câteva unități s-ar putea confrunta cu reduceri semnificative de personal, inclusiv sprijinul aerian, divizia metropolitană, unități care se ocupau de bande și stupefiantele sau de infracțiunile comerciale.

În prezent, LAPD se concentrează pe răspunsul la situații de urgență, a declarat Moore pentru NBC4. „Nu pot scoate cei 350 de oameni din patrulare, a spus Moore. Ne-ar decima absolut patrula, personalul. Deci ne uităm la zonele noastre specializate. Și unele dintre ele le reducem, iar altele le eliminăm, dacă munca aceasta poate fi făcută de un detectiv general sau de un detectiv la un nivel de zonă ori de un ofițer”.

Cazul Weinstein, un mare succes  al LAPD

Poliția din Los Angeles a înregistrat o ușoară reducere a investigațiilor de agresiune sexuală de anul trecut. În 2019, LAPD a înregistrat 875 de cazuri de viol sau tentative de viol și a colectat probe în 449 de cazuri de agresiune sexuală, în timp ce a înregistrat 684 de cazuri de viol sau tentative de viol și a colectat probe din 376 de cazuri în 2020, mai arată presa de peste ocean.

Șeriful din LA, Alex Villanueva, a avertizat în iunie că reducerile bugetare ar putea duce la eliminarea SVU și a altor operațiuni.

Așa cum Rețete și vedete a scris, fostul mare producători de filme de la Hollywood, Harvey Weinstein, trebuie să achite compensaţii în valoare de 19 milioane dolari victimelor sale. Acesta a fost condamnat pentru abuzuri sexuale, în urma investigației unității din cadrul Poliției din Los Angeles care va fi acum dizolvată. Aproape 90 de femei, între care Angelina Jolie şi Salma Hayek, l-au acuzat public.

Advertisement

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *