ZiarulRing

19-iul.2024

ULTIMA ORĂ

EVENIMENT

Ploieșteanul care a speriat Parisul. Cine este hoțul supranumit „Românul cu mâini de aur”

George Ploscaru a furat bijuterii de 5,2 milioane de euro

Avatar

Publicat

pe

Acesta este ploieșteanul care a speriat parisul, românul fiind spranumit „hoțul cu maîini de aur”. Doar de 17 minute a avut nevoie acesta ca să fure două inele și doua diamante în valoare de 5,2 milioane de euro dintr-o bijuterie pariziană.

El este ploieșteanul care a furat bijuterii de peste 5 milioane de euro dintr-o bijuterie din Franța. Furtul a avut loc în doar 17 minute VIDEO

Un ploieștean a speriat Parisul după ce a furat în doar 17 minute bijuterii de 5,2 milioane de euro dintr-o bijuterie. După această faptă omul a fost supranumit „românul hoț cu mâini de aur”. Faptele ploieșteanului au fost filmate, el folosindu-se de doi complici sârbi la ce avea să devină jaful secolului.

Filmarile din timpul furtului au fost facute publice de procurorii DIICOT, care l-au si capturat. “Hotul cu mainile de aur”, cum l-a denumit presa internationala, “Mache”, pentru cei care il cunosc, s-a îmbrăcat la patru ace pentru a da lovitura fabuloasă.

Cum a procedat hoțul

Imaginile arată întalnirea dintre vânzător și falsul expert în pietre prețioase, în persoana lui Mache. Astfel, în imagini se vede cum romanul se așează la masă și așteaptă să îi fie prezentată oferta. Oferta constă în două diamante și două inele la care românul se uită preț de câteva secunde, cu ochi de profesionist.

Conversatia dintre cei doi nu a fost redată, însa procurorii au explicat că: “Pretinsul gemolog nu detinea asupra sa unelte specifice, examinandu-le doar prin vizualizare la lumina artificiala si pipaire”.

Românul s-a dat expert în pietre prețioase

În momentul în care are loc escrocheria, românul așează pe masă o cutiuță roție. Cere ca bijuteriile să fie puse la păstrare în cutia adusă de el, iar reprezentanții bijuteriei acceptă. Cutia este împachetată într-un plic de hârtie și lipită cu bandă adezivă. După asta, românul dă un semnal telefonic.

Advertisement

Acesta are rol de avertisment, fiind semnalul dat complicelui pentru apelarea urgenta a martorului in scopul distragerii atentiei. Dupa 43 de secunde, martorul este sunat de ‘Jacobo’ pentru a pune la punct toate detaliile tranzactiei”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Mache avea deja pregătită o cutie similară cu cea în care a pus bijuteriile

În acest timp, escrocul Mache pune pachetul în servietă. Vânzătorul vede prea târziu manerva și îi cere pachetul înapoi. Îl scoate chiar el din geanta sau așa crede.

De fapt, reprezentantul bijuteriei a scos un pachet asemănător. Bijuteriile originale au ramas într-un buzunar fals al servietei lui Mache. Românul pleacă cu geanta în care avea bijuterii de 52, milioane de euro.

Ploscaru George este numele ploieșteanului care a speriat Parisul

Prins de DIICOT, Ploscaru George, ploieșteanul cunoscut ca și Mache, și-a recunoscut faptele. Spune ca partea lui a fost inelul cu diamant, pe care a încercat să îl vândă cu 500000 de euro.

Autoritatile franceze au cerut ca ploișteanul de 42 de ani să fie judecat în Franța, însă oficialii romani vor să-l condamne mai întâi în România.

Advertisement
Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *