ZiarulRing

21-mai2024

ULTIMA ORĂ

LIFE/INEDIT

Planta otrăvitoare care crește în grădini. Mulți nu știu cât e de periculoasă, iar o femeie s-a ales cu răni grave din cauza ei

Avatar

Publicat

pe

Experiență neplăcută pentru o femeie care își curăța grădina. S-a atins de o plantă, despre care nu a știut că este otrăvitoare, și s-a ales cu arsuri în zona brațelor și a mâinilor. Toate acestea, în condițiile în care avea protecție, purta mănuși.

Planta otrăvitoare din grădini care poate provoca arsuri grave

Femeia, în vârstă de 28 de ani, originară din Marea Britanie, a ajuns la spital din cauza arsurilor. De altfel, acestea nu i-au apărut la scurt timp după ce a luat contact cu planta, ci a doua azi. Inițial le-a ignorat, crezând că vor trece de la sine, după care și-a dat seama că este vorba despre o reală problemă.

”Purtam mâneci lungi și mănuși și nu știam că seva s-a atins de pielea mea. Nu mi-a apărut nimic pe piele până când m-am trezit a doua zi dimineață, atunci când aveam arsuri roșii la braț și mână.

S-au agravat progresiv pe o perioadă de trei zile. A fost doar o mică zonă afectată, deși odată ce au apărut urmele arsurilor, a fost foarte dureros”, a relatat tânăra, pe numele ei Robin Hankins, potrivit The Sun.

Robin Hankins a mai spus și că prima oară a apelat la ajutorul unui farmacist după ce a constatat gravitatea situației. I s-a recomandat o cremă, dar care nu a avut niciun efect. În cele din urmă, tânăra a mers la doctor, care i-a aplicat un tratament pentru vindecare.

”Am vorbit mai întâi cu un farmacist care mi-a sugerat cremă cu hidrocortizon, apoi am căutat un medic în ziua a patra, deoarece situația nu s-a îmbunătățit. Doctorul a cerut ajutorul unei asistente, care a drenat cea mai mare veziculă pentru a calma durerea și a acoperit rana. Cu toate acestea, a lăsat cele două vezicule mai mici netratate. Nu auzise niciodată de hogweed sau că era periculos”, a mai povestit tânăra.

Advertisement

Planta poate fi confundată cu un tufiș

Robin și-a dat seama că s-a atins de o plantă ”Hogweed”, denumită și ”Păstârnacul de vacă”. Este otrăvitoare și poate provoca răni chiar și dacă ai măsuri de protecție. Experții spun despre ”Hogweed” că este ”cea mai periculoasă plantă din Regatul Unit”.

”Hogweed” este o plantă sălbatică și conține o sevă care poate provoca răni dure. Seva este precum o toxină și poate ucide celulele pielii, eliminând chiar și protecția împotriva razelor UV. Dacă te vei expune apoi la lumina solară, efectele vor fi unele grave, arsuri și umflături.

”Hogweed” poate fi ușor confundată cu un tufiș, chiar inofensivă. Așadar, mulți cad în capcană, fără a-și da seama. De altfel, vor crede că arsurile le-au apărut din cauza că s-au expus la soare sau au mâncat ceva care este alergic pentru organism.

hogweed
Hogweed, planta otrăvitoare. Sursa foto: BBC

”Chiar dacă crezi că ești atent, tot poate ajunge pe pielea ta. Am avut mâneci lungi și mănuși datorită naturii sale și încă m-a apucat. Așa că scoateți hainele și spălați-vă după ce ați rezolvat-o, indiferent dacă credeți că este asupra dvs. sau nu”, a mai adăugat tânăra din Marea Britanie.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *