ZiarulRing

16-iun.2024

ULTIMA ORĂ

EVENIMENT

Petrecere în grădina zoologică. Ce vârstă record a împlinit cel mai bătrân pinguin din lume

Un pinguin dintr-o grădină zoologică daneză a fost declarat cel mai bătrân pinguin din lume în captivitate după confirmarea vârstei sale.

Avatar

Publicat

pe

Un pinguin dintr-o grădină zoologică daneză a fost declarat cel mai bătrân pinguin din lume în captivitate după confirmarea vârstei sale.

Guinness a declarat că femela pinguin de la grădina zoologică Odense din Danemarca a fost confirmată cu vârsta de 41 de ani și 141 de zile pe 4 octombrie, câștigând recordul mondial de cel mai bătrân pinguin din lume în captivitate.

Pinguinii trăiesc de obicei până la vârsta de 15-20 de ani

Pasărea, numită Olde, a trăit mult dincolo de durata de viață obișnuită (de 30 de ani) pentru un membru din specia ei, în captivitate. În sălbăticie, pinguinii gentoo trăiesc de obicei 15-20 de ani.

Un pinguin african pe nume Tess, femelă, a câștigat anterior atenția publicului atunci când a murit la vârsta de 40 de ani, la grădina zoologică Pueblo din Colorado. Se crede că un pinguin african mascul a trăit până la vârsta de 42 de ani, dar vârsta sa nu a fost confirmată de Guinness.

Olde s-a născut în Scoția

Olde s-a născut la grădina zoologică din Edinburgh din Scoția în 1979 și locuiește la grădina zoologică Odense din 2003.

„Paznicii noștri sunt profesioniști și, ca atare, nu au favoriți, dar cred că putem să spunem că Olde deține un loc special în inimile lor iubitoare. Procesul de recunoaștere a acesteia de către Guinness World Records a fost un punct de discuție atât în ​​rândul grădinilor zoologice, cât și în biroul nostru. Suntem cu adevărat mândri de Olde și de grija pe care zoologii i-o acordă, la fel ca de toți pinguinii noștri”, a declarat Danni Larsen, ofițerul de presă și media al Grădinii Zoologice Odense.

Advertisement
Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *