ZiarulRing

02-mart.2024

ULTIMA ORĂ

SPORT

Nicolae Văcăroiu, despre acţionarii Rapidului: „Nu au FORŢĂ FINANCIARĂ”

Avatar

Publicat

pe

Fostul prim-ministru Nicolae Văcăroiu este un vechi susţinător al clubului din Giuleşti. Cu siguranţă, fanii „alb-vişinii” şi-l aduc aminte de pe vremea când putea fi văzut pe arena din Grant la meciurile Rapidului.

Retrogradată din cauza problemelor financiare şi aflată în dificultate la debutul în Liga a II-a, Rapid traversează una dintre cele mai cenuşii perioade din existenţa sa. Fostul prim-ministru Nicolae Văcăroiu deplânge situaţia în care a ajuns echipa sa de suflet. „Îmi pare extrem de rău că un club cu o asemenea tradiţie a ajuns într-o astfel de situaţie. Din păcate, noii acţionari de la Rapid – care, în fapt, este doar unul, Zamfir – n-au, practic, forţă financiară. În momentul de faţă, trebuie să se găsească bani pentru a menţine Rapidul în Liga a II-a. Pentru promovare trebuie să vină oameni cu potenţă financiară”, a explicat, pentru „ring”, Nicolae Văcăroiu.

„Cu ce să vă ajut? Să vă dau din salariul meu de bugetar?”

Unul dintre acţionarii Rapidului, Nicolae Zamfir, a avut o întâlnire cu fostul premier, în timpul discuţiilor fiind atacată şi problema salvării echipei. „Zamfir a fost la mine acum vreo 10 zile. Am avut o discuţie cu el pe tema asta, adică ce să facă. Eu, din păcate, sunt un bugetar cu salariu. N-am acţiuni, n-am dividende, n-am nimic. I-am zis: «Bre, cu ce să vă ajut? Păi, din salariul meu să vă dau cât, 10 milioane vechi? Hai să fim serioşi!»”, a continuat fostul premier.

Fathi Taher, o posibilă soluţie?

Omul de afaceri Fathi Taher, care a mai investit la Rapid pe vremea când patron era încă George Copos, ar putea fi o soluţie pentru repunerea pe şine a formaţiei din Giuleşti. „Eu cred că aici trebuie aduşi acţionari adevăraţi. Era bun un Taher, care a şi încercat să investeasă la Rapid. Eu i-am sugerat asta ţinând seama de potenţa lui financiară, dar acum s-a mutat cu foarte multe afaceri pe alte meleaguri. În orice caz, ar fi o soluţie. I-am sugerat ca, dacă revine în ţară, să aibă o discuţie în acest sens”, a spus Nicolae Văcăroiu legat de această posibilitate.

„Păcat că nu mai avem un ministru al transporturilor care să ajute sportul”

Un alt investitor apropiat de Rapid în trecut s-a alăturat eforturilor de a menţine echipa pe linia de plutire. „Jean Valvis este un mai vechi prieten al Rapidului şi un om de afaceri potent, dar probabil că tatonează şi el acum să vadă ce se întâmplă acolo. Eu le-am mai dat ca soluţie să tatoneze şi cu grupurile private ale CFR Marfă şi Călători, deoarece Rapidul este totuşi un club al ceferiştilor. Măcar în perspectivă, un Gruia Stoica sau alţii, pe care nu-i cunosc. Dacă lucrurile vor merge aşa, e dificil să dai o şansă Rapidului. Din păcate, noi de mult timp la Transporturi nu mai avem un ministru care să fie legat de sport şi care ar fi putut ajuta”, a încheiat fostul demnitar.

„În formula în care sunt acum, cu Cristescu şi Zamfir, nici nu ştiu dacă reuşesc să plătească salariile astea infime.„NICOLAE VĂCĂROIU

„Pancu este un pasionat al Rapidului, face nişte eforturi colosale, dar cât să mai reziste şi el?!” NICOLAE VĂCĂROIU

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *