ZiarulRing

20-iun.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Mircea Basescu: Il voi da in judecata pe Sorin Rosca Stanescu pentru calomnie

Mircea Basescu a declarat joi ca il va da in judecata pe jurnalistul Sorin Rosca Stanescu pentru calomnie si neaga toate acuzatiile care i-au fost aduse din ultima vreme.

Avatar

Publicat

pe

Mircea Basescu a declarat joi ca il va da in judecata pe jurnalistul Sorin Rosca Stanescu pentru calomnie si neaga toate acuzatiile care i-au fost aduse din ultima vreme.

„Il voi da in judecata pentru calomnie si pentru alte capete de acuzare pe care le stie avocatul meu”, a declarat Mircea Basescu, tranmite corespondentul NewsIn.

Fratele presedintelui nu a precizat daca ii va cere daune lui Sorin Rosca Stanescu.

Sorin Rosca Stanescu a sustinut, intr-un material publicat pe pagina sa de internet, ca Mircea Basescu ar fi fost implicat intr-o afacere de trafic de explozibili alaturi de o persoana cautata de Interpol Belgia pentru terorism. [Fratii Basescu, implicati in afaceri teroriste?]

“Firma mea nu a descarcat munitia, iar operatiunea a fost supravegheata de autoritati”

Intr-un interviu pentru ziarul „ring”fratele presedintelui a declarat ca nu firma lui a descarcat munitia, ci el doar i-a recomandat lui Cornel Purcarea un operator portuar, precizand ca operatiunea a fost supravegheata de institutiile competente: servicii secrete, politie, vama.

Mircea Basescu spune ca implicarea intr-o afacere din domeniul organizarii de expozitii i s-a parut la acea vreme o „oportunitate”, vorbeste de legaturile cu partenerii de afaceri din firma Exihibition Aircraft Defence & Security SRL si neaga faptul ca firma lui ar fi asigurat descarcarea marfii.

„Domnule, eu sunt om de afaceri si, la acea vreme, mi s-a parut o oportunitate implicarea intr-o afacere legala. M-am asociat cu SC Exihibition Aircraft Defence & Security SRL (EADS), societate despre care eu stiam ca se ocupa cu organizarea de expozitii. Faptul ca, in final, am ajuns sa fiu asociat la SC Defense, Security and Intelligence Co, e o poveste care trebuie lamurita pana la urma. Eu nu am semnat niciun act de asociere la compania cu acest nume. La acea ora, ceilalti parteneri nu ma informasera despre schimbarea numelui societatii”, raspunde fratele presedintelui la intrebarea cum a ajuns asociat la o societate care se ocupa cu importul si exportul de armament.


Mircea Basescu spune ca partenerii din aceasta afacere sunt Cristian Geamanu si Romeo Oita si ca acestia l-au invitat sa se asocieze cu ei. „Pe domnul Geamanu l-am cunoscut in urma cu aproape 10 ani, iar pe domnul Oita, acum vreo doi ani. Dintre ceilalti, il mai cunosc doar pe domnul Cazacu”, detaliaza Mircea Basescu.

Intrebat daca este de parere ca a fost atras intr-o capcana atunci cand a acceptat aceasta asociere, Mircea Basescu a raspuns: „Pot banui si acest lucru”. [Candidatura lui Basescu, amenintata de alegerile gresite ale fratelui sau]

Fratele presedintelui neaga insa afirmatiile lui Cornel Purcarea, fost sef al Romagro, si ale jurnalistul Sorin Rosca Stanescu ca a contribuit la descarcarea si transportul unor containere cu munitie si substante explozive, precizand ca firma la care este el director nu are utilajele necesare pentru asemenea transporturi. „Eu sau societatea la care sunt director – SC Plusfood Constanta SRL – nu avem niciun utilaj cu care sa se poata manipula astfel de containere”, a declarat Mircea Basescu.

Dupa ce jurnalistul i-a reamintit ca Purcarea insusi sustine ca el a asigurat utilajele necesare, Mircea Basescu a adaugat: „Aici, domnul Purcarea face o confuzie pe care pot sa o inteleg, pentru ca dansul nu cunoaste foarte bine activitatile din port. M-a intrebat daca pot descarca acele containere, iar eu nu am facut nimic altceva decat sa ii recomand un operator portuar de la dana unde urma sa acosteze nava. Singurul care poate face asta este operatorul navei, in cazul de fata APM Terminal, care se ocupa cu descarcarea”, a mai declarat el.

Mircea Basescu a sustinut ca operatiunea de descarcare a munitiei a fost supravegheata de institutiile competente-servicii secrete, politie, vama. „Sa nu va imaginati ca o astfel de operatiune se poate face pur si simplu. Procedurile, stabilite prin lege, sunt extrem de complexe. E vorba de marfa periculoasa, iar operatiunea a fost supravegheata de toate organele competente. Ma refer la servicii secrete, vama, politie de frontiera, jandarmerie etc”, a declarat fratele presedintelui.

El a mai marturisit ca este suparat ca adversarii fratelui sau se coboara atat de mult incat rastalmacesc faptele rudelor sale. „In calitatea mea de frate mai mic, i-am creat de multe ori necazuri sau neplaceri si el m-a iertat de fiecare data, fara sa fie nevoie sa imi cer scuze. Sa stiti ca este un om foarte corect, drept si bun. Asa a fost intotdeauna. Sunt insa foarte suparat ca diversi adversari ai lui se coboara atat de mult incat il ataca rastalmacind faptele rudelor sale”, mai explica Mircea Basescu.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *