ZiarulRing

03-mart.2024

ULTIMA ORĂ

EVENIMENT

Mallul cultural: ultima fiţă în Capitală

Avatar

Publicat

pe

În plină criză economică, bucureştenii au poftă nebună de „artă de mall”. Cel puţin aşa cred mai-marii Primăriei Generale şi cei ai Ministerului Culturii, care şi-au înteţit în ultimele zile eforturile pentru amenajarea viitoarelor malluri culturale, unde se vor putea fi urmărite spectacole şi concerte printre baruri cu iz artistic.

Schiţa primului mall, dintre cele care urmează să fie făcute de Ministerul Culturii la Sala Palatului, a ajuns ieri în mâinile arhitecţilor oraşului. „În Bucureşti este loc nu doar pentru două malluri de acest tip, ci pentru mai multe. Proiectul pe care reprezentanţii Ministerului Culturii ni l-au arătat va suferi câteva modificări, dar trebuie să treacă de Comisia de Urbanism, pentru că este nevoie şi de astfel de centre în Bucureşti”, ne-a spus arhitectul-şef al Capitalei, Gheorghe Pătraşcu.

„Ne batem joc de monumente!”

Sunt însă şi opozanţi ai acestor malluri. Organizaţia „Salvaţi Bucureştiul” acuză Ministerul Culturii că va transforma Sala Palatului, un monument istoric, într-un spaţiu comercial care va deteriora atât construcţia, cât şi uriaşul spaţiu verde din faţă. „Vor să facă galerii comerciale subterane pe 20 de hectare. Asta înseamnă că toată suprafaţa verde din faţa Sălii Palatului va fi acoperită cu beton, iar zona se va supraaglomera ca şi în cazul unui mall clasic. E păcat să ne batem joc de clădiri vechi de sute de ani şi să fie aruncaţi banii bucureştenilor pe astfel de proiecte acum, când economia e în criză!”, ne-a spus Dan Nicu, preşedintele organizaţiei.

Complexul lui Oprescu

Ideea unui complex comercial cultural l-a entuziasmat şi pe primarul Sorin Oprescu. La sfârşitul anului trecut, edilul-şef a anunţat că în 2009 va începe construcţia unui mall cultural în clădirea Palatului Copiilor. Nici el nu a uitat de proiect, dar lucrurile nu au avansat prea mult, până acum reuşindu-se doar transferul spaţiului de la Ministerul Culturii către municipalitate.

Advertisement

Cum te distrez https://web.archive.org/web/20090206071331/https://ziarulring.ro/stiri/eveniment/mallul_cultural_ultima_fita_in_capitala.htmli la mallul cultural?

Mallurile culturale care vor apărea în curând vor conţine săli de spectacole, biblioteci, librării, cafenele, restaurante şi magazine de muzică.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *