Unul dintre alimentele recomandate pentru o dietă sănătoasă, lintea aduce organismului o serie de beneficii majore. În plus, constituie o sursă de fibre şi de vitamina B. O farfurie de linte pe zi asigură energie organismului. În plus, lintea este săţioasă, te ajută să ţii în frâu apetitul şi, implicit, să-ţi menţii silueta. Nu în ultimul rând, acest aliment are proprietatea de a îmbunătăţi digestia şi previne apariţia balonării şi a constipaţiei.
Te scapă de insomnie
„Lintea conţine folaţi – compuşi din vitamina B – care ajută celulele pielii să se regenereze. De asemenea, ei contribuie la menţinerea sănătăţii neurologice. Carenţa de folaţi din organism duce la apariţia oboselii, a depresiei şi chiar a unor ticuri greu de controlat. Mai mult, persoanele care nu au în corp o cantitate suficientă de folaţi se confruntă cu insomnie”, explică Adrian Florea, specialist în medicină tradiţională chineză (www.qitaky.ro).
Îmbunătăţeşte circulaţia sangvină
Folaţii din linte au şi proprietatea de a contribui la crearea celulelor roşii din sânge, asigurând, astfel, un transport mai eficient al oxigenului în organism. De asemenea, lintea îmbunătăţeşte circulaţia sangvină şi diminuează riscul apariţiei bolilor cardiovasculare.
Reglează metabolismul
„Persoanele care mănâncă frecvent linte îşi normalizează, nivelul colesterolului şi al glicemiei şi îşi reglează tensiunea arterială. Nu în ultimul rând, fierul din linte reglează metabolismul, ajută organismul să ardă mai mulţi carbohidraţi şi, astfel, ne ajută să nu ne îngrăşăm”, susţine Adrian Florea.
Ce efecte secundare pot apărea -Flatulenţă -Crampe -Diaree
„Lintea este recomandată şi gravidelor pentru că are proprietatea de a reduce riscul apariţiei malformaţiilor sau a altor complicaţii.” – Adrian Florea
„Persoanele care consumă cantităţi foarte mari de linte îşi pun în pericol sănătatea rinichilor.” – Adrian Florea
„Cine este alergic la alune, seminţe etc. trebuie să consume cu precauţie, în cantităţi foarte mici, linte.” – Adrian Florea