ZiarulRing

07-mai2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Legistii raspund procurorilor in cazul „Malina”: nu este exclus accidentul!

O LOVITURĂ DE TEATRU este tot mai aproape de a se întâmpla în cazul “Mălina Olinescu – moarte prin cădere de la balcon”.

Avatar

Publicat

pe

O LOVITURĂ DE TEATRU este tot mai aproape de a se întâmpla în cazul “Mălina Olinescu – moarte prin cădere de la balcon”. RĂSPUNSUL medicilor legişti la întrebările suplimentare adresate de anchetatori, în cazul “Mălina Olinescu – moarte prin cădere de la balcon”, înclină balanţa spre… ACCIDENT. Ultimul cuvânt îl are procurorul criminalist care trebuie să decidă dacă ipoteza iniţială că Mălina S-A… SINUCIS se mai susţine. Sau NU.

Făcut public recent, în “ring”, în exclusivitate, “Raportul medico-legal” în dosarul “Mălina Olinescu” i-a pus pe gânduri pe anchetatorii al căror probatoriu (documente medicale, percheziţie informatică, traseologie, raport criminalistic al amprentelor/urmelor de la faţa locului) înclina mai degrabă, încă de la început, spre… SINUCIDERE. Fără să se grăbească să tragă o concluzie pripită (aşa cum, de pildă, s-a făcut în cazul „Mădălina Manole”, unde nu s-a suplimentat probatoriul la iniţiativa procurorilor, ci după o hotărâre a instanţei de judecată), anchetatorii au pus întrebări suplimentare legiştilor. Ca de obicei, şi întrebările procurorilor, dar şi răspunsul legiştilor le puteţi afla numai în “ring”. În exclusivitate. Chiar dacă soluţia, ce va fi anunţată cât de curând, va fi cu siguranţă NUP, întrucât “nu sunt elemente de crimă”, aşa cum am mai spus, VERDICTUL FINAL în dosarul privind moartea suspectă a artistei “cu glas de privighetoare” – cum i-a spus maestrul Petre Geambaşu – stă, în continuare, în/la mâna procurorului criminalist. Aşadar, „cheia” închiderii dosarului morţii Mălinei s-a mutat de la legişti înapoi… LA CRIMINALIŞTI.

Ce au cerut procurorii

Anchetatorii au vrut să ştie – solicitând completarea raportului de necropsie în cazul “Olinescu Mălina” – în ce măsură “combinaţia dintre alcool etilic şi medicamentul midazolam”, cocktail depistat în corpul victimei în proporţii bine determinate de analiza toxicologică, şi “având în vedere contextul patologiei preexistente a victimei”, această combinaţie/cocktail alcool plus midazolam avea posibilitatea “de a influenţa capacităţile psihofizice” ale Mălinei Olinescu. Întrebarea a sosit, săptămâna trecută, la INML: de la Parchetul Tribunalului Bucureşti! Acolo unde se va da VERDICTUL… FINAL.

Primul argument medico-legal

Legiştii au răspuns repede, precis şi la obiect: în patru propoziţii (relativ scurte). Tot atâtea argumente solide… medico-legale. Prima propoziţie-argument se referă la “alcoolul etilic”, care “este substanţă psihoactivă şi, raportat la valorile găsite (la analiza toxicologică – n.r.), putea determina o stare euforică şi de relaxare”, în asociere cu tulburări de dezinhibiţie/depresie “ale sistemului nervos central, cu afectarea funcţiilor motorii, inclusiv tulburări de orientare”. Doar cine nu a băut un păhărel sau mai multe nu poate fi de acord cu acest argument “de bun-simţ”… medico-legal.

Al doilea argument
În ce priveşte midazolamul (urmele de midazolam din corpul/stomacul Mălinei), legiştii spun că “este un medicament din clasa benzodiazepinelor (n.r. – ca diazepamul), anxiolitic, hipnotic, relaxant, sedativ”. Răspuns “de manual”( farmaceutic). Care “manual” mai spune despre midazolam şi un alt lucru foarte important: că, “după administrare, se produce o amnezie anterogradă de scurtă durată (pacientul nu îşi aminteşte evenimentele care s-au produs în timpul efectului maxim al medicamentului)”. Aşadar, toate aceste argumente strict medicale (“de manual”) conduc şi ele spre varianta dezinhibării/depresiei sistemului nervos (cu afectarea funcţiilor sistemului psihomotor) al Mălinei: înaintea momentului fatal.

Al treilea argument…
…este scurt şi la obiect: “Consumul de alcool etilic poate potenţa efectul sedativ al midazolamului”. Adică, aşa cum ne-a explicitat un specialist, dat fiind „posibilul comportament bizar” survenit în urma ingerării cocktailului de alcool şi midazolam, „e posibil ca Mălina să fi avut stări de confuzie şi tulburări de echilibru”. Şi, totodată, e posibil „să fie un accident”. Procurorii trebuie să decidă. În funcţie de toate probele acestui caz: tot mai interesant!

Concluzia: combinaţia alcool-midazolam a putut determina dezorientarea Mălinei!
A patra frază din răspuns reprezintă concluzia legiştilor. “Combinaţia de alcool etilic şi midazolam în cazul «Mălina Olinescu», la valorile determinate toxicologic la cadavru (n.r. – 0,5 la mie alcool în sânge şi 0,75 la mie alcool în urină, plus urme de midazolam), a putut determina, în perioada premergătoare decesului, apariţia unei dezorientări temporo-spaţiale în măsură mai mare sau mai mică în raport cu reactivitatea individuală, mai ales raportat la reacţia la alcool”. Despre rezistenţa slabă la alcool a ficatului Mălinei legiştii au vorbit pe larg în raportul iniţial. Probabil că, dacă anchetatorii vor mai dori explicaţii suplimentare medico-legale, vor mai cere. Şi vor avea. Deocamdată legiştii spun că “nu se poate exclude şi varianta accidentului”. După câte se vede, “suplimentul de raport” al legiştilor lasă o portiţă: că Mălina, după ce a consumat alcool în combinaţie cu midazolam, ar fi putut confunda balconul cu patul. Sau, pur şi simplu, a vrut să iasă la aer. S-a aşezat pe balustrada balconului şi… a căzut. O cădere… fără întoarcere.

„Combinaţia de alcool etilic şi midazolam în cazul «Mălina Olinescu», la valorile determinate toxicologic la cadavru, a putut determina, în perioada premergătoare decesului, apariţia unei dezorientări temporo-spaţiale.” MEDICII LEGIŞTI

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *