ZiarulRing

22-mai2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Juca în scene de amor lângă Corina Dănilă, iar acum a luat calea bisericii. ”Pot deveni preot doar dacă mă călugăresc!”

Avatar

Publicat

pe

Silviu Biriș este angajat al Teatrului Naţional I. L. Caragiale din Capitală, dar în același timp studiază Teologia și pare că îl tentează să devină preot. Acest lucru nu este ușor de făcut, în condițiile în care ar trebui să practice toate canoanele bisericești și să devină călugăr.

Silviu Biriș a luat calea bisericii

Pe 1 august 2019, când sicriul cu trupul neînsufleţit al actriţei Florina Cercel a fost depus la Teatrul Național București, actorul Silviu Biriș i-a citit psalmi, alături de un sobor de preoți condus de Ovidiu Cuncea, un actor devenit diacon. Chiar dacă în copilărie își dorea să devină polițișt, Silviu studiază acum la Universitatea Teologică, la Secţia Pastorală.

„Vreau să devin credincios practicant. Sunt anul al treilea la Universitatea Teologică Justinian Patriarhul, Secţia Pastorală, şi am vrut să ştiu, să-mi răspund la nişte întrebări. De exemplu, am vrut să ştiu de ce mă închin, de ce sunt icoane în biserici şi care este istoria Creştinismului. Noi suntem botezaţi, dar nu suntem practicanţi. Încă nu ştiu dacă voi practica preoţia pentru că trebuie să trec prin practicarea canoanelor bisericeşti. În cazul meu, nu pot deveni preot decât dacă mă fac călugăr”, a declarat actorul pentru click.ro.

Silviu Biriș

Silviu Biriș mărturisește că s-a apropiat mai mult de credință încă din copilărie. „Tata mi-a insuflat dragostea pentru cariera de preot şi o urmez. Bunicul din partea mamei mă ducea la biserică şi cântam la denii, de Paşte. Acum, când am timp, merg duminica la Sfânta Liturghie ca practicant şi mai cânt în strană. Cânt cu drag pentru Domnul şi noi îl slujim pe Dumnezeu”, a mai spus actorul.

Silviu Biriș este un actor român, nepot al binecunoscutei interprete de muzică populară Veta Biriș. S-a făcut remarcat și ca un bun cântăreț, interpretând melodii cunoscute precum Vrei să ne’ntâlnim sâmbătă seara? și Hai coșar, coșar, cântece din repertoriul unor artiști renumiți.

Advertisement
Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *