ZiarulRing

19-mai2024

ULTIMA ORĂ

NECENZURAT

Interimarii de neclintit ai Argeşului (II). Carmen Salub, record mondial: e de 14 ani şefă interimară a Centrului Cultural Piteşti

Carmen Salub, fostă angajată a unei televiziuni locale, e directoare interimară a Centrului Cultural Piteşti de aproape 14 ani, ceea ce e, aproape fără dubiu, un record mondial în materie.

Avatar

Publicat

pe

Carmen Salub, fostă angajată a unei televiziuni locale, e directoare interimară a Centrului Cultural Piteşti de aproape 14 ani, ceea ce e, aproape fără dubiu, un record mondial în materie.

Carmen Salub, fostă Dumitrache, a lucrat până în 2008 la Alpha TV Piteşti. Acum aproape 14 ani, pe vremea când primar al Piteştiului era Tudor Pendiuc, a fost numită director interimar al Centrului Cultural Piteşti.

„E o numire temporară, pentru a asigura buna funcţionare a instituţiei. În cel mai scurt timp urmează să organizăm concurs pentru ocuparea postului”, declara atunci primarul Tudor Pendiuc.

Cum, necum, dna Salub a rămas director – interimar, desigur – al Centrului Cultural Piteşti până când Tudor Pendiuc a fost învins în alegeri de Cornel Ionică (2016). „Bineînţeles că nu e în regulă un interimat atât de lung. În 2-3 luni organizăm concurs acolo”, spunea Cornel Ionică, la puţin timp după învestire.

Contracte de închiriere cu firma ginerelui primarului Ionică

De menţionat că primarul Cornel Ionică, „în calitate de consilier local, a votat, de două ori, o dată în 2009 şi a doua oară în 2013, pentru ca firmele ginerelui său să închirieze două spaţii la Casa Cărţii, suprafaţa totală fiind de peste 350 mp”, scria site-ul InstituţiileStatului.ro în 2016. Primarul Ionică era la final de mandat.

Firmele ginerelui primarului închiriaseră, în 2009, 350 de metri pătraţi, în spaţiul ultracentral unde funcţionează Centrul Cultural, contra sumei foarte modice (asta ca să ne exprimăm drăguţ) de 2.000 de lei lunar.

Advertisement

Contractele dintre Centrul Cultural condus de dna Carmen Salub şi firmele ginerelui primarului au fost renegociate în 2013, mai scrie sursa citată. Din 2.000 de lei lunar s-a „renegociat” la jumătate: 1.000 de lei.

În atare condiţii, şefă interimară a Centrului Cultural a rămas tot şefă interimară, lejer, nederanjată, pe toată durata mandatului de primar al lui Cornel Ionică.

„Omul de cuvânt, primar de cuvânt” s-a făcut foc şi pară

În 2020 a fost ales primar colegul de partid (PSD) al lui Cornel Ionică, Cristian Gentea. Întrebat de ziarişti ce are de gând să facă cu interimatul peren de la şefia Centrului Cultural, dl Gentea a părut de-a dreptul oripilat de situaţie.

Articolul integral poate fi citit aici

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *