ZiarulRing

12-iun.2024

ULTIMA ORĂ

EVENIMENT

INCREDIBIL! DNA montează MICROFOANE şi CAMERE VIDEO în sticle de COCA-COLA

Achiziţie şocantă la Direcţia Naţională Anticorupţie… din fonduri europene! Instituţia vrea să cumpere sticle de Coca-Cola de 0,5 litri, după cum scrie într-un document oficial aprobat de procurorul-şef Laura Codruţa Kovesi, în care să monteze microfoane şi camere video în miniatură.

Avatar

Publicat

pe

Achiziţie şocantă la Direcţia Naţională Anticorupţie… din fonduri europene! Instituţia vrea să cumpere sticle de Coca-Cola de 0,5 litri, după cum scrie într-un document oficial aprobat de procurorul-şef Laura Codruţa Kovesi, în care să monteze microfoane şi camere video în miniatură.

Atunci când vine vorba de înregistrarea „corupţilor”, se pare că inventivitatea oficialilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) nu cunoaşte limite! Instituţia publică este dispusă să cheltuiască aproximativ 92.800 de euro, din fonduri europene şi de la bugetul de stat, pe echipamente de ascultare şi înregistrare de ultimă generaţie, dar şi pe obiecte în care acestea să fie ascunse. Potrivit unui document oficial aprobat chiar de şefa instituţiei, Laura Codruţa Kovesi, DNA vrea să cumpere sticle de Coca-Cola de 0,5 litri, care se găsesc „pentru consum în România”, dar „cu separare volum lichid de spaţiu de înregistrare”. Surprinzător, numele firmei producătoare este scris negru pe alb în caietul de sarcini aferent achiziţiei publice. În sticlele de cola va trebui să fie prevăzut spaţiul necesar pentru a fi disimulate minicamere video digitale cu obiectiv tip „button”, cu nasturi negri sau albi şi să aibă deja montate microfoane „tip knowles”.

Vor poşete de damă în tendinţe

Camere video şi microfoane urmează să fie ascunse şi în agende cu planificator şi spaţiu pentru pix sau creion, dar şi în poşete de damă din piele neagră. Oficialii DNA nu vor însă orice tip de geantă, ci un „model uzual care se poartă în prezent”.

Înregistrări şi cu detectorul de radar

Un alt obiect în care vor fi montate echipamente de înregistrare este detectorul de radar. „Marca şi tipul detectorului să fie una (sic!) folosită uzual în România, să funcţioneze normal”, se mai arată în documentul oficial din care se pare că nu lipsesc nici greşelile gramaticale. În detectoarele de radar achiziţionate vor fi ascunse înregistratoare digitale audiovideo în miniatură ce vor cuprinde, printre altele, camere cu obiectiv tip „pinhole”, utilizate de obicei de spioni.

Metoda „ceasul de firmă”. Replicile nu sunt acceptate

DNA mai cumpără înregistratoare audio mascate în ceasuri de mână de firmă, argintii, cu cadran negru. „Provenienţa ceasului de mână să fie de la o marcă cunoscută în domeniu, nu se acceptă replici”, se arată în documentele oficiale. De pe lista de cumpărături nu lipsesc nici laptopurile în scopul monitorizării audio şi video în timp real şi nici camerele video care să prindă imaginea Full HD sau căştile audio profesionale.

Cum se justifică DNA

Potrivit unui răspuns oficial primit ieri, reprezentanţii DNA ne-au spus că „textul «sticlă plastic Coca-Cola 0,5 litri» reprezintă detalierea unei caracteristici tehnice (dimensiune, formă, tip, material), ca reper dimensional specific unui tip de recipient, şi nu numele firmei Coca-Cola”. Ne întrebăm, în acest caz, de ce nu au folosit mai multe nume de băuturi sau numele generic de „băutură carbogazoasă” la 0,5 litri.

„Produsele vor fi de ultimă generaţie, realizate în conformitate cu standardele şi normele interne şi europene în vigoare.” – DOCUMENT OFICIAL AL DNA

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *