ZiarulRing

15-iun.2024

ULTIMA ORĂ

Bucuresti

Gen. Străinu: România este un poligon de încercare a armelor geoclimatice

Avatar

Publicat

pe

Țara noastră se confruntă, în aceste zile, cu fenomene meteo extreme: caniculă în sud și sud-est, instabilitate accentuată în alte zone și ploi torențiale care au dus la inundații.

Aceste manifestări violente ale vremii ar putea fi provocate, potrivit generalului emil străinu, chiar de mâna omului.

Ne aflăm în plin cod galben de caniculă, valabil până vineri în sudul și sud-estul țării, precum și în capitală. La polul opus, îndeosebi în zonele montane, instabilitatea atmosferică se va accentua și vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, mai grav, căderi de grindină. Mari suprafețe de culturi agricole au fost afectate deja de aceste fenomene extreme, pagubele fiind însemnate. De asemenea, din cauza averselor torențiale s-au format viituri care au distrus case și gospodării. În comuna cuci, din județul mureș, numeroase case au fost avariate de ceea ce localnicii au descris ca fiind o tornadă. Acest tablou ne arată o românie practic sub asediul fenomenelor meteo extreme. O posibilă cauză a acestor manifestări concertate ne-a dat-o generalul emil străinu. „toate aceste fenomene pot fi controlate de om. Este o tehnologie veche, din anii ’50-’60, iar marile puteri dispun la ora asta de ea”.

„marile puteri își plătesc reciproc polițe”

L-am întrebat pe generalul străinu ce legătură este între această tehnologie și ceea ce se petrece în țara noastră. „prin intermediul ei, marile puteri își plătesc reciproc polițe, fără să mai folosească tancuri și rachete, războiul economic și alte mijloace. Războiul economic îl fac distrugându-ți recoltele, câmpurile de legume și de fructe, pomii fructiferi, viile. Este un război între est și vest. Primele cinci mari puteri ale lumii sunt deținătoare a ceea ce se numește arma meteorologică și desfășoară războiul meteorologic. E foarte simplu. România, de peste 35-40 de ani, este un poligon de încercare a armelor geoclimatice”, a declarat, pentru „ring”, generalul emil străinu.

„în 2005 s-a dorit distrugerea agriculturii românești”

Am mers mai departe și l-am rugat pe generalul străinu să ne explice cine și de ce ar vrea să pună la cale o astfel de acțiune. „cine are interese reglează cumva aceste lucruri, pentru ca interesele proprii să fie cele care să primeze. A nominaliza pe cineva ar fi o greșeală. Sunt astfel de forțe și ei le folosesc. Cu aproximativ 10 ani în urmă, în 2005, când pe piața românească și-au făcut intrarea mari furnizori de legume și fructe din centrul europei și din asia, s-au produs fenomene asemănătoare. S-a dorit distrugerea agriculturii și a pomiculturii românești. E clară treaba”, ne-a spus generalul, care a adăugat că deocamdată nu există soluții pentru rezolvarea acestei situații. „nu avem ce să facem, pentru că la nivel decizional nu avem oameni care să înțeleagă acest lucru. Dosarul care s-a făcut în 2005, la marile inundații de atunci, este secretizat și acum, este secret de stat la parlament”.

„tornade o să fie în toată țara”

Un fenomen pe care îl vedeam doar la televizor, tornada, a apărut în ultimii ani și în românia. Zilele trecute, în localitatea cuci, din județul mureș, o furtună violentă, care a durat aproximativ 15 minute, a distrus acoperișurile a mai mult de 300 de case. Generalul străinu a corelat această nefericită întâmplare cu alta, mult mai gravă, care a avut loc cu câțiva ani în urmă. „când a fost prima tornadă, de la făcăieni, eu am explicat că este tornadă. La vremea respectivă eram cadru activ și era să fiu trecut în rezervă, fiind acuzat că vorbesc prostii. Abia după câțiva ani s-a recunoscut faptul acesta, iar astăzi toată lumea vorbește de tornade. La vremea aceea, eu eram cel asincron”, ne-a mai spus generalul străinu, care a dat și un avertisment pentru viitor. „tornade o să fie în toată țara, pe toată perioada verii. ‚sta e doar începutul ”.

Advertisement

„Solstițiul de vară și luna roșie sunt fenomene astronomice periodice, care nu au niciun efect asupra elementului meteorologic.”, gen. Emil străinu

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *