ZiarulRing

22-iul.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Conexiuni între Primăria Sector 4 și bătălia pentru Rosal: întâlnire de taină în Dubai și contractul de 56 milioane euro al Primăriei lui Băluță cu o firmă „fantomă”

Avatar

Publicat

pe

Și miturile pot fi spulberate. Primăria Sectorului 4, condusă de Daniel Băluță, este considerată de bucureșteni un exemplu de bună administrare, dar dincolo de această efigie apar multe semne de întrebare iscate de coincidențe misterioase între unele decizii ale „primarului de la 4” și bătălia pentru Rosal Grup SA, între fondatorul companiei, Silviu Prigoană și directorul Bogdan Niculescu.

Bătălia pentru Rosal Grup SA s-a amplificat după ce a avut loc o întâlnire de taină în Dubai între directorul Rosal, Bogdan Niculescu și Marian Goleac, omul de încredere al primarului Băluță. Se întâmpla în octombrie 2022, cu câteva zile înainte de licitația pentru contractul de 1,5 miliarde lei pentru colectarea deșeurilor la care participa și Rosal SA, operatorul care se ocupă de salubrizarea sectorului din 2018. După ce au apărut în presă poze de la întâlnirea din Dubai, licitația a fost anulată, iar contractul Rosal Grup SA a fost prelungit cu un an.

După o lună, Bogdan Niculescu a organizat o adunare a acționarilor de la Rosal Grup, de la care a lipsit Honorius Prigoană, noul deținător al pachetului de 52% din acțiuni. Niculescu a obținut aprobarea transformării companiei Rosal Grup SA în United Waste Solutions SRL, la care s-a „înfipt” administrator până 2032.

Hotărârile AGA de la Rosal au fost suspendate de Tribunalul București până la judecarea litigiului pe fond și până atunci, din punct de vedere juridic, United Waste SRL nu există, există doar Rosal Grup SA.

Deși a fost notificat din aprilie în legătură cu deciziile Tribunalului București, în octombrie primarul Băluță a încheiat un nou contract, în valoare de 283,7 milioane de lei, adica 56,7 milioane euro, cu United Waste Solutions SRL a cărei înființare este suspendată de instanță și în consecință, este o firmă „fantomă”.

Cititi articolul integral aici.

Advertisement
Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *