ZiarulRing

12-iun.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

(Galerie foto) Azi se dă în folosinţă noul pod de la Podu Dâmboviţei, de pe DN 73 Câmpulung-Braşov, cel mai lung pod în arc din ţară

Avatar

Publicat

pe

Noul pod rutier de pe DN 73 Câmpulung-Braşov, din localitatea Podu Dâmboviţei, se dă în folosinţă azi. Este cel mai lung pod în arc din România.

Podul, construit peste râul Dâmboviţa, va duce la eliminarea restricţiei de tonaj pentru traficul greu, existentă până acum pe DN 73. Nu c-ar fi fost prea respectată: transportatorii nu aveau, pur şi simplu, alternativă ocolitoare.

Podul cel nou, executat de firma Maristar Com SRL Bucureşti, îl înlocuieşte pe cel folosit din 1886-1888, declarat monument istoric.

Podul, lung de 170 de metri, a costat 46 de milioane de lei şi a fost finanţat din bani europeni (Programul Operaţional Infrastructură Mare POIM). Garanţia oferită de constructor este de 5 ani.

„Este primul pod metalic în arc de cerc cu calea de rulare la partea superioară construit până acum în România. Podul din zona localităţii Podul Dâmboviţei, situat pe DN73, are o lungime de 170 de metri şi o înălţime maximă de 31 de metri iar construcţia lui (finanţată prin POIM) a durat 1 an şi 6 luni.

Citeşte articolul integral şi vezi galeria aici.

Advertisement

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *