ZiarulRing

20-iun.2024

ULTIMA ORĂ

SANATATE

Fructul-minune care îți menține echilibrul elictrolitic pe caniculă

Avatar

Publicat

pe

Când mercurul din termometre o ia razna și aerul devine irespirabil, fructele și legumele constituie baza meniului zilnic. Însă, un anumit fruct aduce atâtea beneficii organismului, pe caniculă, încât poate fi considerat alimentul-vedetă al verii.

Foarte bogat în licopen – an antioxidant puternic, ce previne cancerul, pepenele roșu vă ajută să treceți cu bine peste căldura insuportabilă de afară. Acest fruct este o uriașă sursă de potasiu, ce ajută mușchii și funcțiile sistemului nervos, menține echilibrul electrolitic corespunzător al corpului și balanța dintre acid-alcalin în corp și scade riscul hipertensiunii arteriale.

Electroliți

De asemenea, pepenele roșu este fructul cel mai bogat în electroliți, sărurile de sodiu și potasiu pe care le pierdem prin transpirație. El este rehidratant pentru că are un conținut ridicat de apă. Pe lângă aceasta, este o sursă excelentă de vitamina a, vitamina c precum și vitaminele b1 și b6, având și un rol antiinflamator și antiîmbătrânire.

Mai mult, o serie de studii arată că pepenele roșu ne ajută să scăpăm de insomnia și ne ferește de boli, sporindu-ne imunitatea.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *