ZiarulRing

22-iul.2024

ULTIMA ORĂ

SPORT

FOTBAL: TOPUL echipelor mari care nu prea câștigă campionate

Sunt echipe de top, câștigă meciuri pe bandă rulantă, dar se împiedică pe final.

Avatar

Publicat

pe

Sunt echipe de top, câștigă meciuri pe bandă rulantă, dar se împiedică pe final. Sau fac legea în competițiile internaționale (Liga Campionilor sau alte cupe europene), dar nu mișcă mai deloc în liga lor națională.

Ziarul Ring intră puternic pe domeniul sportului și vă prezintă un top inedit, o față mai puțin văzută a sportului rege, fotbalul.

Top inedit

Da, vă prezentăm un top inedit al echipelor mari de fotbal, din campionate puternice, de top, dar echipe care nu au mai câștigat de ani buni competiția internă.

Mai mult, unele nu au câștigat niciodată, chiar dacă au peste 100 de ani de când s-au înființat. Da, pare incredbil dar chiar așa este. Și nu vorbim despre echipe mici, din ligi inferioare, ci de echipe de Liga Campionilor sau alte competiții intercluburi de prestigiu.

Primul exemplu și cel mai dramatic: Bayer Leverkusen.

Prima poziție

În acest moment, Leverkusen ocupă prima poziție în campionatul Germaniei. După 13 partide, are 11 victorii și două egaluri, cu trei puncte peste Bayern Munchen. Leverkusen este una din echipele de top ale Germaniei, a ajuns în finala Ligii Campionilor în sezonul 2001/2002, dar a pierdut cu 2-1. Ronaldo, superstarul brazilian, a marcat ambele goluri pentru Real Madrid, în timp ce Lucio a înscris singurul gol pentru Bayer Leverkusen.

Totuși, a câștigat Cupa UEFA în sezonul 1987/1988. Pe plan intern însă, nu a reușit să se atingă niciodată de titlul de campioană.

Advertisement

A fost foarte aproape de a câștiga Bundesliga în două sezoane notabile din istoria sa:

  1. Sezonul 1996-1997: În acest sezon, Leverkusen a terminat pe locul doi în Bundesliga, la doar un punct în spatele campioanei Borussia Dortmund. A fost un final tensionat de campionat, iar Leverkusen a ratat titlul cu puțin.
  2. Sezonul 2001-2002: Acest sezon este probabil cel mai notabil pentru Bayer Leverkusen în ceea ce privește apropierea de câștigarea campionatului. Echipa a terminat din nou pe locul secund în Bundesliga, dar a fost într-un concurs mai strâns pentru titlu. În ultima zi de campionat, Leverkusen avea nevoie de o victorie pentru a câștiga titlul, dar a pierdut în fața echipajului lui Uli Hoeneß, Bayern Munich, cu scorul de 1-0. Acest rezultat le-a adus lui Bayern München titlul, în timp ce Leverkusen a terminat a doua.

Pe ansamblu, are cinci poziții secunde, niciun titlu.

Dar iată TOPUL INTEGRAL al ECHIPELOR MARI care au câștigat TITLURI PUȚINE:

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *