ZiarulRing

21-mai2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Femeia maimuță. Julia Pastrana și povestea ei bizară. Cu cine s-a căsătorit

Avatar

Publicat

pe

Care este povestea tristă din spatele femeii care a rămas în istorie din cauza închipuirii sale extrem de apropiată de cea a primatelor? Lângă cine s-a simțit iubită Julia Pastrana?

Povestea tristă a Juliei Pastrana. Cu cine s-a căsătorit femeia maimuță?

Julia Pastrana a fost considerată cea mai urâtă femeie din lume din toate timpurile din cauza înfățișării sale extrem de apropiate de cea a unei maimuțe. Aceasta suferea de o afecțiune congenitală rară care îi făcea ca tot corpul să fie acoperit aproape în întregime de păr. De-a lungul timpului a fost numită: „femeia-maimuţă” sau „femeia-urs”. Julia a venit pe lume în anul 1834 într-un sat din Mexic și a fost abandonată la naștere din cauza aspectului său.

Sindromul său se numea hipertricozei acromegaloide, manifestat prin păr pe tot corpul şi trăsături neobişnuite: buze şi sprâncene neobişnuit de groase, nasul şi maxilarul proeminente, dantură neregulată. Însuși Charles Darwin a fost extrem de curios să discute cu ea, după ce s-a dus zvonul peste tot în lume de înfățișarea ei nemaivăzută. Cu toate că a fost jignită din cauza aspectului său, era o persoană foarte blândă, politicoasă și avea printre pasiuni muzica, dansul și călătoriile.

Soțul Juliei expunând corpul său îmbălsămat după decesul femeii.

A devenit mamă la 25 de ani

După ce a plecat din orfelinat când era o adolescentă, Julia a ajuns la casa unui guvernator mexican, ulterior a cunoscut un showmen american care a convins-o să apară în spectacole. Femeia a devenit populară, iar deși felul în care arăta putea să facă mulți bărbați să fugă…a reușit ca la un moment dat să facă să-i curgă cererile de căsătorie în fața ochilor. Theodore Lent, impresarul ei, a fost încă cel care a pus mâna pe ea. Se crede totuși că mariajul a fost determinat ei de a nu pierde banii şi celebritatea pe care le câştigase. La 25 de ani a devenit mama unui băiețel care i-a moștenit trăsăturile.

Advertisement
Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *