ZiarulRing

21-mai2024

ULTIMA ORĂ

SANATATE

Dr. Cezar explică apariția asteniei de toamnă și spune ce vitamină ne salvează

Avatar

Publicat

pe

Dr. Cezar ne învață cum se acordă primul ajutor în caz de infarct și ce trebuie să mâncăm dacă vrem să prevenim bolile de inimă.

Dr. Cezar explică apariția asteniei de toamnă

Astenia este o slăbire generală a organismului, această traducându-se printr-o stare de oboseală, care poate antrena insuficiențe funcționale multiple. Potrivit studiilor, una din 10 persoane suferă de astenia de toamnă. Ea este în general provocată de dificultatea de adaptare a corpului la diferențele de temperatura dintre zi și noapte.

“Astenia de toamnă ne afectează ca și cea de primăvară. Scade nivelul de lumină și, odată cu temperaturile reci, stăm mai mult în casă. Scade nivelul de serotonină, precursor al melatoninei, cel mai puternic antioxidant.

Din cauza lipsei de lumină scade și nivelul de energie iar astenia este cauzată de aceste treceri bruște de la un anotimp la altul”, spune Dr. Cezar pentru FANATIK.

Cum ne ferim de astenia de toamnă

Advertisement

Testarea 25-OH- Vitamina D poate fi efectuată în momentul în care apar probleme la nivelul oaselor, în principal în cazul durerilor osoase sau fracturi. Deficitul de 25-OH- Vitamina D se poate traduce și prin risc ridicat de infecții, rezistență la insulină, insuficientă cardiac sau depresie.

“Este bine acum să ne suplimentăm dieta cu vitamina D. Este important ca oamenii să își facă analiza 25-HO- vitamina D, asta să ceară la laborator. Dacă valoarea este aproximativ 50 de nanograme pe mililitru nu este nevoie să suplimentăm.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *