ZiarulRing

21-iun.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Dovada gravității bolii fostului suveran al României. Cum arată semnătura Maiestății Sale Regele Mihai

Avatar

Publicat

pe

Confruntat cu grave probleme de sănătate, regele mihai s-a retras din viața publică în favoarea principesei moștenitoare margareta a româniei.

Starea de sănătate precară a fostului suveran este scoasă în evidență și de semnătura aproape ilizibilă de pe mesajul public adresat românilor.

Consiliul regal a luat notă de starea de sănătate a regelui mihai, care a fost supus, recent, unei intervenții chirurgicale destul de complicate în elveția. Diagnosticele puse de medici sunt deosebit de îngrijorătoare: carcinom epidermoid metastazant și leucemie cronică. Ca urmare a acestei situații, regele mihai le-a transmis românilor un mesaj prin intermediul site-ului familiei regale a româniei. În acesta, maiestatea sa afirmă: „în ultimele săptămâni am primit vestea unui serios diagnostic medical. Această situație vine în anul în care familia și å¢ara sărbătoresc 150 de ani de la fondarea dinastiei și a statului român modern”. Comparând semnătura de pe acest act cu aceea de pe mesajul adresat parlamentului în noiembrie 2014, la 25 de ani de la căderea comunismului, se pot observa diferențe majore care arată starea gravă în care se află maiestatea sa.

Încurajări de la principele nicolae

Odată cu anunțul retragerii regelui mihai din viața publică și cu știrile îngrijorătoare despre starea sa de sănătate, numeroase mesaje de susținere au apărut în spațiul public. Unul dintre ele a venit de la nepotul fostului suveran, principele nicolae, care a scris pe pagina sa de socializare, denumită „nicholas de roumanie medforth-mills”, următorul text: „azi mă gândesc doar la familia mea și la bunicul meu. Să ne rugăm împreună pentru ca regele nostru să fie sănătos și să fie alături de noi, acasă, cât mai curând.”

Urări de sănătate pentru maiestatea sa

Mesaje de susținere și de încurajare adresate regelui mihai au venit atât din spațiul politic, cât și din cel cultural. „îmi doresc ca regele să aibă puterea să treacă peste aceste momente dificile”, a scris președintele româniei, klaus iohannis, pe o rețea de socializare. „în aceste momente dificile, îi transmit regelui un gând bun de optimism și sănătate” a fost mesajul prim-ministrului dacian cioloș. Pe pagina sa de socializare a scris și mircea cărtărescu: „m-a întristat știrea despre boala regelui mihai, om pentru care am avut întotdeauna mult respect. Îi doresc sănătate multă în aceste momente grele”.

„trebuie să-mi plec fruntea, să îi mulțumesc regelui și să-i urez în această viață, mai puțin publică, multă sănătate.”, mircea ionescu-quintus

Advertisement

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *