ZiarulRing

26-feb.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Exclusiv! Disperare în celula morții! Ionuț Gologan, din Malaysia: Tată, i-a spânzurat în fața mea. Nu mai rezist, vreau să…

Avatar

Publicat

pe

Paradoxal sau nu, pe măsură ce trece timpul de la condamnarea sa la moarte, tensiunea crește tot mai mult în celula lui Ionuț Gologan, românul din telega care, anul trecut, a primit din partea instanței supreme din Malaysia cea mai aspră dintre sentințe: pedeapsa capitală!

Pentru că, pe măsura scurgerii timpului, tot mai puține vești apar în legătură cu românul condamnat definitiv la moarte în malaysia, l-am întrebat pe tatăl lui iounț gologan dacă a mai vorbit cu fiul său și ce ne mai poate spune despre el. „vorbesc des cu ionuț, dar veștile nu sunt deloc bune. Åži sâmbătă am vorbit cu el. Mi-a spus din nou că nu mai poate, că e disperat. Åži că vrea să se omoare”, ne-a spus, aproape plângând, dumitru gologan. Åži a continuat: „eu i-am spus lui ionuț să stea cuminte și să se roage la dumnezeu, că va fi bine până la urmă. Dar el mi-a explicat de ce este disperat. Mi-a spus că prietenii săi cu care stătea în celulă, cu care a mâncat o pâine amară, au fost executați în fața lui”. Aceasta este, într-adevăr, o veste tulburătoare din celula morții, acolo unde ionuț gologan își numără zilele până va fi grațiat de sultan sau… Va fi spânzurat!
„tată, am mâncat o pâine amară cu ei”

„e disperat, domnule ziarist, am simțit în vocea lui. Zice că aproape în fiecare zi vede că ia câte un deținut din celulă și nu-l mai aduce înapoi. Zice băiatul: «tată, am mâncat o pâine amară cu ei. Cum să văd că nu mai vin înapoi?». Nu mi-a spus băiatul dacă i-a adus alți colegi de celulă, dar a văzut că i-a omorât pe cei cu care era și este și el speriat”, ne-a mai povestit dumitru gologan.

„când ne-a scos în fața pușcăriei, i-a ridicat pe ei în ștreang”

L-am întrebat pe tatăl lui ionuț dacă fiul său i-a oferit mai multe amănunte despre execuția colegilor săi de celulă, iar acesta ne-a relatat ce a auzit de la fiul său. „i-a spânzurat în fața lui. Erau condamnați pentru crimă și pentru viol. L-am întrebat pe ionuț dacă acei băieți au fost spânzurați pentru droguri, iar băiatul mi-a zis: «nu, tată, nu erau pentru droguri, erau condamnați pentru crimă și viol». Băiatul mi-a mai zis la telefon: «tată, i-a scos în fața pușcăriei. Am văzut că nu mai vin și m-am întrebat ce-o fi cu ei, că am mâncat o pâine amară cu ei. Pe urmă ne-a scos și pe noi. Când ne-a scos în fața pușcărie, i-a ridicat pe ei în ștreang. Eu nu mai rezist, tată, nu mai rezist!»”.

„fiul meu tot aceeași soartă are: să fie spânzurat!”

Fără să-l mai întrebăm noi, parcă tulburat de tot felul de gânduri negre, dumitru gologan trage o concluzie ca pentru sine , dar… Cu voce tare: „probabil că a vrut să-i sperie, să le dea un exemplu. Åži, dacă și fiul meu este condamnat la moarte, vă dați seama, tot aceeași soartă are, tot aceeași sentință o așteaptă: să fie spânzurat!”. Pe urmă, parcă realizând că vorbește la telefon, tatăl lui ionuț gologan mai spune: „vă dați seama că nici nouă, mie și mamei mele, bunica lui ionuț, care l-a crescut de mic, nu ne-a venit bine după tot ce ne-a povestit băiatul?!…”.

„ne rugăm ca dumnezeu să ne ajute să-l aducem în țară”

Dumitru gologan ne-a spus că tot mai des merge la biserică împreună cu mama lui și se roagă pentru ionuț. „mama se duce mereu la biserică și se roagă întruna pentru ionuț. Åži eu mă duc la biserică. Am fost și la înviere și ne-am rugat. Ne rugăm ca dumnezeu să ne ajute să-l aducem măcar în țară să mergem și noi la el mai des să-l vedem”.

Advertisement

Bunica lui ionuț: „noi am trimis peste tot scrisori: și la președinție, și la sultanul din malaysia…”

Am întrerbat-o și pe bunica lui ionuț ce a vorbit cu nepotul său, iar acesta ne-a spus: „i-am zis, mamă, ai grijă de tine că eu vreau să te aducem în țară!”. Åži, în continuare, bătrâna și inimoasa doamnă jeni gologan a ținut să ne mai spună: „noi am trimis peste tot scrisori: și la președinție, și la ministerul justiției, și la ministerul de externe, și la la sultanul din malaysia. Peste tot am scris, măcar în țară să vină băiatul nostru. Åži eu, cum oi putea, să ajung și eu la 82 de ani ai mei să merg la el la închisoare. Vă rog să subliniați aceste fraze: sä‚ putem azii noi să‚ mergem la el! Măcar cu o bucată de cozonac sau cu un ou roșu, de paște!”.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *