ZiarulRing

22-feb.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Aimee Iacobescu, Paște sărăcăcios, imobilizată în casă: Îmi permit să cumpăr două mere pe săptămãnă

Avatar

Publicat

pe

La aproape 71 de ani, actrița Aimee Iacobescu se zbate între boala care o Ține la pat Și sărăcie.

De paște, Aimee Iacobescu a pus pe masă doar câteva dintre produsele tradiționale. Atât Și-a permis din pensie. Pentru că banii ei Și cei din ajutorul de la UNITER acoperă costul medicamentelor, actrița a reușit să salveze cu greu 200 de lei.

Așa a cumpărat, pentru ea Și mama ei, puțină carne de miel, câteva ouă, un cozonac Și pască.

„De paște am petrecut ca în fiecare zi… N-am putut ieși din casă nici măcar până la biserică pentru că, din cauza citostaticelor, nu reușesc să-mi mențin echilibrul Și să merg. A venit un cunoscut în Noaptea de Înviere să-mi aducă lumină Și paște.

Pe masă… Am pus din puținul pe care l-am avut. Banii se duc pe medicamente, așa că am cheltuit pentru mine Și mama aproape 200 de lei să luăm puțină carne de miel, ouă, cozonac Și pască. Norocul meu este că nu prea am voie să mănânc carne Și nici nu îmi place în mod deosebit. Ar trebui să mănânc în schimb anumite fructe… Îmi permit să cumpăr două mere pe săptămână. Dar m-am învățat, mâncarea este singura la care pot face economie. La medicamente Și la facturi… Chiar nu am cum.

Indemnizatia de merit

Necazul meu este că de trei ani mă lupt să obțin dreptul la indemnizația de merit Și încă nu am niciun răspuns. De la UNITER am primit un ajutor financiar de 2.500 de lei o dată la Șase luni. Asta înseamnă aproximativ 400 de lei pe lună. Este un sprijin, însă insuficient cât să mă pot descurca decent.

Advertisement

Mâine încep un nou tratament cu alte citosatice, mai puternice Și sper să rezist. Până acum am avut parte de tot felul de efecte adverse, de la stări de rău până la amețeli Și dureri de cap. Sper să apuc ziua când UNITER îmi va recunoaște oficial meritele Și îmi va acorda indemnizația de merit. Deocamdată pe lista beneficiarilor am văzut că intră oameni de care eu nu am auzit Și care nici nu au împlinit 60 de ani. Am depus dosarul pentru această indemnizație de merit la UNITER de trei ani, însă n-am primit niciun răspuns”, a declarat, pentru ziarulring.ro, actrița Aimee Iacobescu, aflată la pensie.

A fost diagnosticata cu cancer

Aimee Iacobescu a fost diagnosticată cu cancer Și se tratează de mai mulți ani, medicamentele Și suplimentele alimentare care o mențin în viață necesitând lunar sume uriașe. Actrița se luptă de trei ani să i se acorde indemnizația de merit, venit lunar care, spune ea, i-ar acoperi cheltuielile cu tratamentul Și i-ar asigura astfel un trai decent la pensie.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *