ZiarulRing

23-feb.2024

ULTIMA ORĂ

LIFE/INEDIT

De ce trebuie să adaugi zahăr în șampon când te speli pe cap

Avatar

Publicat

pe

Atunci când pielea capului este uscată și te confrunți cu mâncărimi, încearcă un remediu recomandat de specialiștii din domeniu: exfolierea scalpului cu unul dintre cele mai la-ndemână ingrediente din bucătărie – zahărul.

Zahărul va exfolia pielea capului și se va dizolva, fără să lase urme. Dar, este într-adevăr exfolierea scalpului soluția? Potrivit dematologului Julie Russak, de la clinica de dermatologie russak din new york, sua, există mai multe motive care stau în spatele uscării în exces a pielii capului.

Printre acestea se numără sensibilitatea la anumite produse de păr, acumularea de sebum, eczemele sau psoriazisul. „beneficiul exfolierii scalpului este că îndepărtează stratul superior al pielii capului, permițând scalpului să respire și să nu se mai irite“, explică medicul dermatolog julie russak.

Zahărul, ingredientul-cheie

Cu toate că zahărul nu este singura modalitate prin care poți exfolia pielea capului, specialiștii spun că este o opțiune la-ndemâna oricui și că este un ingredient blând pentru pielea sensibilă a capului.

Tot ce trebuie să faci este ca, în timpul spălării părului, să aplici șampon amestecat cu o lingură de zahăr. Fricționează scalpul prin mișcări circulare și clătește cu apă călduță din abundență.

Advertisement
Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *