ZiarulRing

22-mai2024

ULTIMA ORĂ

LIFE/INEDIT

De ce își înclină câinele capul dacă vorbești cu el. Semnificația gestului te va surprinde

Avatar

Publicat

pe

De ce își înclină câinele capul când vorbești cu el. Ce semnificație are acest gest, de fapt. Puțini știu ce înseamnă.

De ce își înclină câinele capul într-o parte când vorbești cu el

Comportamentul câinelui de a-și da capul într-o parte când vorbești cu el poate avea mai multe explicații, iar motivul exact poate varia de la un câine la altul.

Totuși, specialiștii au spus care ar putea fi explicațiile generale pentru acest gest aparent banal.

Câinii pot încerca să arate că sunt atenți la ceea ce le spui. Dând din cap într-o parte, își pot manifesta interesul pentru ceea ce vorbești și pot părea mai atenți la cuvintele tale.

Câinii au o capacitate auditivă foarte dezvoltată și pot reacționa la sunete subtile sau la diferite frecvențe. Înclinarea capului poate ajuta câinele să-și focalizeze urechile pentru a auzi mai bine sau pentru a identifica sursa sunetului.

Așadar, patrupedul tău face toate eforturile pentru a te auzi și înțelege cât mai bine!

Advertisement

Ce mai poate însemna dacă animalul stă cu capul într-o parte

Câinii sunt creaturi curioase și pot înclina capul într-o parte pentru a arăta că sunt interesați și curioși să înțeleagă mai bine ceea ce se întâmplă sau ce li se spune.

Acest gest poate fi o formă de interacțiune socială. Câinii pot învăța că atunci când își dau capul într-o parte, oamenii le răspund cu atenție, îmbrățișări sau recompense, ceea ce îi poate încuraja să continue acest comportament.

Uneori, câinii își pot da capul într-o parte pentru a evalua expresia facială a omului cu care interacționează. Acest gest poate fi folosit pentru a citi mai bine semnalele nonverbale ale omului.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *