ZiarulRing

22-mai2024

ULTIMA ORĂ

LIFE/INEDIT

Alimentul pe care trebuie să îl ții în frigider, de fapt. Mulți români îl țin la temperatura camerei, fără să știe că se deteriorează mai repede

Avatar

Publicat

pe

Alimentul pe care trebuie să îl ții în frigider. Mulți nici măcar nu știu acest lucru și îl depozitează mereu la temperatura camerei.

Alimentul pe care trebuie să îl ții în frigider. Mulți nu știu

Făina poate fi păstrată la temperatura camerei o perioadă lungă, dar dar vrei ca ea să se mențină proaspătă mai mult timp, peste opt luni, ar trebui pusă în congelator.

Este vorba mai precis despre făina integrală, care se deteriorează mult mai ușor. Făina integrală poate beneficia de o stocare corespunzătoare pentru a-și menține calitatea pe termen lung.

Făina integrală este mai bogată în uleiuri și grăsimi sănătoase în comparație cu făina albă, ceea ce o face mai susceptibilă la râncezire și alterare.

Făina ar trebui să fie stocată într-un loc răcoros, uscat și întunecat. Temperaturile reci și umiditatea pot afecta calitatea făinei, deci este important să o protejați de umiditate și variații mari de temperatură.

Făina trebuie să fie păstrată într-un recipient etanș pentru a preveni intrarea aerului și a umezelii. Puteți folosi recipiente de plastic sau sticlă, dar asigurați-vă că sunt închise ermetic. Puteți ține făina inclusiv în congelator!

Advertisement

Cum trebuie păstrată făina, de fapt

Făina are tendința de a absorbi mirosurile din mediul înconjurător. Evitați să o păstrați în apropierea alimentelor sau a produselor cu miros puternic.

Înainte de a cumpăra făină, verificați data de expirare de pe ambalaj și alegeți-o pe cea cu cea mai mare durată de viață rămasă.

Dacă respectați aceste recomandări de stocare, făina ar trebui să rămână în stare bună pentru o perioadă mai lungă de timp.

Nu este necesar să o păstrați în frigider sau congelator, cu excepția cazului în care vă confruntați cu condiții de umiditate extrem de ridicată sau temperaturi foarte ridicate.

În acele cazuri, păstrarea în frigider sau congelator poate ajuta la prevenirea dezvoltării mucegaiului.

Advertisement
Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *