ZiarulRing

24-iul.2024

ULTIMA ORĂ

LIFE/INEDIT

Cum scapi de petele de grăsime de pe haine cu un singur ingredient. Mai ai nevoie doar de apă

Avatar

Publicat

pe

Cum scapi de petele de grăsime de pe haine cu un singur ingredient. Pe lângă acesta, mai este nevoie doar de apă!

Cum scapi de petele de grăsime de pe haine

Ați tot auzit diverse soluții pentru a scăpa de petele de grăsime de pe haine, dar aceasta este mai specială. Tocmai pentru că ai nevoie de doar un singur ingredient și apă, acest truc de curățenie poate să-ți facă viața mai ușoară.

Peroxidul de hidrogen poate fi folosit pentru îndepărtarea petelor de grăsime de pe haine. Dar trebuie să fiți atent, deoarece poate să decoloreze sau să afecteze anumite tipuri de țesături sau culori.

Înainte de a folosi peroxidul de hidrogen, ar fi bine să faceți un test pe o zonă mai puțin vizibilă a hainei pentru a verifica dacă nu cauzează decolorare sau alte probleme.

Dacă nu sunt probleme, atunci puteți începe procesul propriu-zis de curățare a petei de grăsime.

Cum trebuie folosit acest truc cu peroxidul de hidrogen

Luați peroxid de hidrogen de 3% și amestecați-l în proporție de 1:1 cu apă. Puteți utiliza o mică cantitate, suficientă pentru a acoperi pata.

Advertisement

Folosiți o pensulă mică sau un tampon de bumbac pentru a aplica amestecul pe pată. Asigurați-vă că pata este bine acoperită.

Lăsați peroxidul de hidrogen să acționeze timp de 10-15 minute, dar nu lăsați să se usuce pe haină. Monitorizați petele pentru a vedea cum reacționează țesătura.

Clătiți haina cu apă rece pentru a îndepărta peroxidul de hidrogen și grăsimea dizolvată. Apoi spălați la mașină în mod normal.

Există și alte metode prin care poți să scapi de petele de grăsime de pe haine. Spre exemplu, puteți să puneți o picătură de detergent de vase direct pe pată.

Lăsați-l să acționeze timp de aproximativ 10-15 minute. Apoi, spălați haina în apă caldă cu detergent de rufe.

Mai puteți folosi puțin talc sau amidon de porumb pe pată. Lăsați-l să absoarbă grăsimea timp de câteva ore sau peste noapte. Apoi, curățați pudra și spălați haina.

Advertisement
Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *