ZiarulRing

03-mart.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

Columbeanu, tinut in sah de justitie

Avatar

Publicat

pe

Faţă în faţă, Monica şi-a înştiinţat ieri-dimineaţă fostul soţ că o va ţine pe Irina până pe 20 august, aşa cum a decis instanţa, iar în lipsa hotărârii judecătoreşti scrise, lui Irinel îi e practic imposibil să-şi „recupereze” fiica prin introducerea unei acţiuni de apel la Tribunalul Bucureşti.

Afaceristul de la Izvorani mai are însă de aşteptat cel puţin o săptămână până la redactarea hotărârii, susţin surse din cadrul Judecătoriei Buftea. Motivul, potrivit aceloraşi surse, ar fi încărcătura de dosare, specifică acestei perioade din an.

Irinel i-a adus fetiţa de bunăvoie
Respectând o prevedere din hotărârea pronunţată de Judecătoria Buftea pe 28 iunie, Irinel i-a încredinţat-o vineri pe Irina fostei lui soţii, pentru a-şi petrece sfârşitul de săptămână amândouă, urmând ca luni dimineaţă să o ia pe micuţă înapoi la Izvorani. Doar că, ieri, Monica a refuzat să-i mai permită lui Iri accesul la Irina, pe motiv că decizia instanţei prevede că poate petrece cu fiica ei „prima jumătate a vacanţei şcolare, de la 20 iunie până la 20 august – cu/la reclamanta pârâtă, în ţară/străinătate”. Cei doi au discutat 20 de minute la o cafenea din zona Pipera. Bulversat de răsturnarea situaţiei, omul de afaceri s-a văzut blocat complet de proceduri. Legal, el trebuie să aştepte până când Judecătoria Buftea va redacta hotărârea, apoi, dacă vrea să conteste anumite puncte ale deciziei, să depună apel parţial la Tribunalul Bucureşti.

Moni nu iese din cuvântul avocatului

Contactat de „ring” pentru a lămuri situaţia clientei sale, avocatul Ionuţ Dojană, reprezentantul Monicăi Gabor, a declarat: „Potrivit hotărârii judecătoreşti de reîncredinţare a copilului către Adrian Irinel Columbeanu, din 6 iunie, în prima jumătate a vacanţei, copilul stă la mamă. Dimineaţă (ieri – n.r.), Monica şi Irinel s-au întâlnit, au discutat şi domnul Columbeanu a plecat în mod paşnic şi amiabil. Hotărârea este intrată în vigoare de atunci (6 iunie – n.r.), mai avem recurs la ea pe 12 iulie, dacă se va discuta până atunci. Este o decizie diferită de cea din 27 iunie. Potrivit hotărârii din 6 iunie, fata i-a fost încredinţată lui Irinel, cu respectarea dreptului Monicăi de a sta prima jumătate din vacanţă cu Irina. Acum suntem în prima jumătate a vacanţei de stat şi din acest motiv fata se află la Monica Gabor. Ideea este că Monica doreşte în continuare ca fetiţa să rămână la ea (în custodie deplină – n.r.)”.

Recursul Monicăi vizează o… greşeală

Specialistul „ring” a confirmat că Monica nu face nicio greşeală dorind să petreacă vacanţa alături de Irina, după cum este specificat în hotărârea pronunţată pe 28 iunie. „Nu este nimic de comentat dacă Irina se află în grija Monicăi în perioada 20 iunie – 20 august, după cum a stabilit Judecătoria Buftea. Legal, Irinel nu are ce să comenteze şi ce să facă. În condiţiile în care el s-a prezentat să ia fata şi a avut o discuţie cu Monica, este foarte probabil că va ataca, să nu rămână hotărârea definitivă, astfel încât Monica să nu poată pleca în SUA cu fetiţa”, a declarat avocatul Cristian Gheorghiţă. Totodată, el a explicat că recursul formulat de Monica pe 10 iunie, cu termen pe 12 iulie, are ca obiect o „ordonanţă preşedinţială îndreptare, eroare materială”, specific cazurilor în care se greşeşte ceva în redactarea hotărârii, şi nu vizează fondul cauzei, adică încredinţarea sau reîncredinţarea.

22 de zile din cele 30 mai are la dispoziţie, teoretic, Irinel Columbeanu pentru a depune apel împotriva deciziei Judecătoriei Buftea, comunicată pe 28 iunie.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *