ZiarulRing

22-iul.2024

ULTIMA ORĂ

SANATATE

Cinci semne că trebuie să mănânci mai multă sare

Avatar

Publicat

pe

Avertizările pe care le fac specialiÈ™tii tot mai des în privinÈ›a consumului ridicat de sare te pot împinge în extrema cealaltă. DeÈ™i nu este indicat să o consumi în exces, nu înseamnă că ar trebui să o reduci de tot din alimentaÈ›ia ta. Mâncată în cantități moderate, ea chiar are o mulÈ›ime de beneficii pentru organism. Nu numai că îÈ›i oferă o experiență culinară deosebită, dar are grijă È™i de sănătatea corpului tău pe mai multe planuri. ÎntăreÈ™te sistemul imunitar, menÈ›ine oasele puternice, are grijă de sănătatea sistemului muscular, scade nivelul colesterolului, combate aciditatea din organism, îÈ›i menÈ›ine pielea frumoasă È™i sănătoasă, îmbunătățeÈ™te metabolismul È™i te ajută să dormi mai bine. Cu toate acestea, nu ar trebui să consumi mai mult de 2300 de miligrame pe zi.

SpecialiÈ™tii ne recomandă să ne îndreptăm atenÈ›ia spre cele mai sănătoase tipuri: sarea de mare, sarea roz de Himalaya, sarea gri, sarea neagră È™i sarea roÈ™ie.

Te simți deshidratată frecvent

DeÈ™i consumi suficiente lichide pe parcursul zilei, te simÈ›i mereu deshidratată. Atunci când corpul tău elimină prea multă apă, acest lucru conduce la un dezechilibru electrolitic, adică o valoare anormală a sodiului, a potasiului È™i a altor electroliÈ›i din sânge. La polul opus, nu este indicat nici să consumi prea multă sare, pentru că se va reÈ›ine prea mult lichid în È›esuturile corpului.

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *