ZiarulRing

22-feb.2024

ULTIMA ORĂ

SANATATE

Cinci alimente care îmbunătăţesc viaţa sexuală

Avatar

Publicat

pe

Statisticile arată că peste 70% din cupluri au, la un moment dat, probleme de natură sexuală. Vestea bună este, potrivit site-ului www.care2.com, că există cinci alimente care îmbunătăţesc viaţa sexuală.

Specialiştii susţin că majoritatea disfuncţiilor sexuale au cauze organice, fiziologice şi mai puţin psihologice. O dietă adecvată vă poate ajuta să vă normalizaţi viaţa sexuală.
Alune şi seminţe

Bogate în grăsimi sănătoase şi substanţe nutritive, alunele şi seminţele au proprietatea de a stimula secreţia hormonilor care activează viaţa sexuală. Mai mult, migdalele, recunoscute pentru proprietatea lor de a creşte libidoul, pot trata şi infertilitatea, iar la gravide previne avortul. În plus, alunele, seminţele, nucile şi migdalele conţin seleniu, zinc şi constituie o sursă de vitamina E.

Citrice
Grepfrutul, portocalele şi lămâile pot îmbunătăţi performanţele sexuale. Este eficient şi dacă beţi frecvent sucul acestor fructe bogate în vitamina C. Studiile arată că această vitamină îmbunătăţeşte calitatea spermei şi scade riscul de infertilitate atât la bărbaţi, cât şi la femei. În plus, antioxidanţii şi glucoza din citrice reduc impactul stresului.

Fructe de pădure
Atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei, fructele de pădure au proprietatea de a stimula libidoul. Căpşunile, de asemenea, pot îmbunătăţi mult viaţa sexuală pentru că sunt bogate în acid folic şi vitamina C. De exemplu, pentru a potenţa efectul afrodiziac al fructelor de pădure le puteţi consuma asociate cu ciocolată.

Ciocolată neagră
Pentru a stimula secreţia de serotonină din creier – hormonul fericirii – şi a avea, implicit, o viaţă sexuală mai bună, trebuie să consumaţi ciocolată neagră. De asemenea, ciocolata neagră conţine şi arginină, şi flavonoizi, substanţe ce au efect aproape similar cu o pastilă de Viagra.

Avocado
Considerat unul dintre cele mai benefice fructe din lume, avocado stimulează pierderea în greutate şi asigură organismului un echilibru hormonal. În plus, constituie un superaliment pentru creier, inimă şi vasele importante de sânge. De aceea, pentru stimularea erecţiei, este benefic să consumaţi frecvent avocado.
1,3 milioane de bărbaţi români suferă de disfuncţie erectilă.
100 de calorii sunt „arse” într-o partidă de sex de 15 minute.

Advertisement

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *