ZiarulRing

17-sept.2024

ULTIMA ORĂ

LIFE/INEDIT

Ce să faci dacă ai ploșnițe în casă. Trucuri eficiente prin care poți scăpa de ele

Avatar

Publicat

pe

Ce să faci dacă ai ploșnițe în casă? Mulți români se întreabă acest lucru, după ce Bucureștiul a fost lovit de o adevărată invazie de mai bine de o săptămână. Multe persoane nu știu ce să facă, având în vedere că insectele par că nu mai ies din casele lor.

Ce să faci dacă ai ploșnițe în casă

Ce trebuie să știi însă și ce să faci dacă ai ploșnițe în casă? În primul rând ele nu trebuie confundate cu acarieni de praf. Spre deosebire de aceștia, ploșnițele se hrănesc cu sânge cald de la mamifere.

De cealaltă parte, acarienii de praf se hrănesc cu celule de piele moară și nici măcar nu pot fi văzuți cu ochiul liber. Cum le recunoști? Ploșnițele de pat au o culoare maro și sunt destul de mici.

Astfel, le poți găsi pe lenjeria ta de pat, ele hrănindu-se cu sângele nostru în timpul somnului. Dincolo de asta, se pot ascunde și în  covoare, dulapuri, dar și în interiorul pieselor de mobilier.

Dincolo de ce să faci dacă ai ploșnițe în casă, e bine să știi și cum îți dai seama de prezența lor. În primul rând, atenția îndreptată corect îți va fi de mare ajutor. Poți verifica salteaua patului, dar și mobilierul din cameră.

Mai departe, dacă le-ai găsit, este bine să știi deja că va fi dificil să scapi de ele. Există însă o mulțime de trucuri care te pot ajuta în acest sens, de la produse din comerț până la anumite lucruri pe care deja le ai în casă.

Advertisement

Trucuri eficiente prin care poți scăpa de ele

Ce să faci deci dacă ai ploșnițe în casă? Cea mai bună și optimă soluție este Fiprocid. Acesta este un insecticid extrem de concentrat care elimină atât ploșnițele de pat cât și ouăle și larvele.

Colțurile casei trebuie stropite cu el, iar la fel și pragurile ușilor și a ferestrelor. Iar dacă ai un animal de companie, este bine să fii atent pentru că s-ar putea să îl expui unui pericol destul de mare.

Alte trucuri simple sunt cele cu abur. Spre exemplu, optează pentru un generator de abur cu boiler. Aburul omoară ploșnițele instant și nu e la fel de toxic precum insecticidul despre care vorbeam anterior.

Și alcoolul sanitar este de folos dacă ai ploșnițe în casă. Poți pulveriza niște alcool sanitar în locurile unde le-ai găsit și vei vedea rapid rezultatul. Acest proces trebuie repetat însă o dată pe săptămână.

Alte ingrediente care te ajută dacă ai ploșnițe în casă sunt tumericul măcinat. Acesta are un efect antimicrobian și sufocă insectele. Totodată le și alungă din locurile unde și-au depus ouăle.

Uleiul de mentă are beneficii similare, astfel că te poți baza și pe el, iar același lucru e valabil și în cazul uleiului de lavandă. Pune săculeți cu astfel de uleiuri prin casă și vei vedea rezultatele destul de repede.

Advertisement
Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *