ZiarulRing

21-mai2024

ULTIMA ORĂ

LIFE/INEDIT

Ce să bei și ce băuturi să eviți înainte de culcare dacă vrei un somn odihnitor. Dezvăluirile specialiștilor

Avatar

Publicat

pe

Specialiștii au dezvăluit care sunt cele trei băuturi pe care este bine să le consumi înainte de culcare. Un somn odihnitor este foarte important pentru sănătate, iar hidratarea joacă și ea un rol primordial.

Cele trei băuturi pe care să le consumi înainte de a merge la culcare

Un program de somn bine pus la punct are o influență majoră când vine vorba de sănătate. Potrivit specialiștilor, este nevoie de 7-9 ore de odihnă pe noapte ca organismul să funcționeze așa cum ar trebui.

Dar în zilele noastre, oamenii au un program foarte încărcat. Agitația cu care ne confruntăm zilnic își pune amprenta și asupra orelor de somn și, astfel, ajungem să dormim mult mai puțin decât este recomandat, iar a doua zi să întâmpinăm dificultăți în încercarea de a ne desfășura activitățile.

Pe de altă parte, atunci când vine vorba despre stare de bine, la fel de mult contează și hidratarea. Înainte de culcare, însă, contează să fim atenți la ce lichide consumăm și în ce cantitate, deoarece există riscul trezirii de mai multe ori pe timpul nopții, pentru a merge la baie.

Ceaiul de mușețel este benefic

Tot specialiștii au dezvăluit acum care sunt cele mai bune trei băuturi pe care să le consumi înainte de somn. Conform Centers for Disease Control and Prevention (CDC), prima dintre ele este chiar apa plată.

Atenție, este bine ca aceasta să fie păstrată lângă pat într-o sticlă închisă, nu într-un pahar, pentru a preveni contaminarea acesteia cu bacterii și microbi. Revenind, apa este cea mai bună și mai sănătoasă băutură recomandată înainte de culcare. Nu are deloc calorii și previne deshidratarea.

Advertisement

A doua băutură de pe listă este ceaiul de mușețel. Chiar dacă pare clișeic, acesta induce somnul și are o mulțime de proprietăți. Cercetările au demonstrat că are capacitatea de a-i liniști pe cei care îl consumă.

„Are un efect liniștitor, de încălzire – doar știind că luați ceva care este mai mult legat de relaxare – care prin el însuși poate avea un efect pozitiv”, a declarat Dr. Avidan, conform publicației Every Day Health.

Și sucul de cireșe amare are proprietăți de inducere a somnului, conform medicului Dana Hunnes și se află printre cele trei băuturi pe care să le consumi înainte de somn. „Cireșele amare sunt bogate în melatonină, hormonul care induce somnul și pe care îl creăm în mod natural.

Zahărul care apare în mod natural în suc ar putea să vă facă să trebuiască să urinați mai mult – zahărul atrage adesea apă suplimentară pentru a o dilua în organism”, a explicat specialista. De asemenea, ea spus că oamenii pot alege să mănânce fructul ca atare, căci proprietățile vor rămâne aceleași.

Ce să nu bei niciodată înainte de culcare

Pe de altă parte, din categoria băuturilor pe care nu este bile să le consumi înainte de culcare face parte alcoolul. Medicii recomandă oamenilor să se oprească din consumul de alcool cu cel puțin patru ore înainte de a merge la somn, altfel nu se vor putea odihni corespunzător.

Cafeaua este și ea problematică din două motive. Are efect diuretic, ceea ce înseamnă că favorizează urinarea, iar cofeina te ține treaz, după cum a dezvăluit Dr. Avidan. Pe de altă parte, seara nu este benefic ceaiul negru, dar nici cel verde.

Advertisement
Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *