ZiarulRing

24-feb.2024

ULTIMA ORĂ

ALTE CATEGORII

Cazul Dezinfectantilor a accelerat ancheta in cazul sopranei bagate in coma

Avatar

Publicat

pe

Paradoxul sri-hexi pharma: am sesizat autorităţile, dar am şi cumpărat dezinfectanţi de la ei

Sri a transmis, între 2011-2016, preşedinţilor româniei, prim-miniştrilor, preşedinţilor parlamentului, miniştrilor sănătăţii, 115 documente vizând infecţiile intraspitaliceşti, însă doar 4 informări privind hexi pharma.

Acestea au ajuns la autorităţi locale din cluj şi vâlcea şi ministerul sănătăţii, potrivit comisiei sri.

Se pare că informaţiile nu au ajuns însă şi la spitalul şi direcţia medicală ale sri, pentru că acestea şi-au cumpărat 10% din dezinfectanţi chiar de la hexi pharma.sri a trimis în total 22 de documente organelor de aplicare a legii, care vizau elemente posibil infracţionale în legătură cu infecţiile şi licitaţiile din spitale, mai arată comisia.

Hexi pharma

De asemenea, comisia susţine că a verificat sri şi că „nu au fost identificate niciun fel de alte legături între activitatea sri şi sc hexi pharma srl, respectiv administratorii şi/sau acţionarii acesteia”. Nu reiese cum ar fi putut fi realizate aceste verificări, altfel decât bazându-se pe informaţiile oferite chiar de sri.

Expertiză inml: în spitalul cf2, unde au intrat în comă soprana amelia antoniu și alice preda, s-au folosit dezinfectanți atât de slabi că s-a descoperit pioceanic și în cuva în care s-au ”sterilizat” bisturiele (tolo.ro)
Spitalul semnase cu puțin timp înainte un contract foarte mare cu hexi pharma, de 376.000 de lei.

Advertisement

Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *