ZiarulRing

19-iun.2024

ULTIMA ORĂ

MONDEN

BULETINUL ELODIEI, pierdut sau făcut „pierdut”? CUM ŞI CÂND A FOST GĂSIT actul de identitate al avocatei dispărute. Vezi DECLARAŢIA… RECUPERATORULUI

Actul de identitate al avocatei despre care procurorii spun că ar fi fost ucisă de soţul ei, ex-poliţistul Cristian Cioacă, ar fi fost găsit la o poştă din cartierul braşovean Tractorul, în luna august 2007.

Avatar

Publicat

pe

Şocant! Elodia a dispărut fără buletin. Actul de identitate al avocatei despre care procurorii spun că ar fi fost ucisă de soţul ei, ex-poliţistul Cristian Cioacă, ar fi fost găsit la o poştă din cartierul braşovean Tractorul, în luna august 2007.

De ce nu au vrut procurorii să afle condiţiile în care ar fi fost ”pierdut” importantul document şi, mai ales, când anume?

În emisiunea „ring TV” de duminică, invitatul nostru special Dan Diaconescu a făcut o dezvăluire şocantă pe care a trecut-o cap de listă în topul dubiilor sale cu privire la cercetarea făcută de procurori în cazul „Cioacă-Elodia”. Este vorba despre un straniu episod al dispariţiei şi găsirii buletinului Elodiei de către un avocat, coleg de barou al Elodiei, episod care, conform avocatului în cauză, s-ar fi petrecut în luna august 2007. Ziarul ”ring” a intrat în posesia declaraţiei avocatului Florin Alboni, dată procurorilor în ianuarie 2013, la cinci ani şi jumătate de la dispariţia Elodiei şi, implicit, de la găsirea buletinului „pierdut” al acesteia. Faptul că, în declaraţie, nu se precizează exact dacă acest lucru s-a petrecut înainte sau după „dispariţia oficială” a Elodiei sporeşte misterul.

Şi asta mai ales pentru că avocatul spune că ar fi vorbit cu colega sa şi aceasta i-ar fi spus la telefon că pleacă „într-o ţară în care nu are nevoie de buletin”. Ciudat, nu? „Stând la coadă, am observat cartea de identitate a colegei avocat” Printre altele, în declaraţia sa, avocatul Florin Alboni, spune: „Sunt avocat în cadrul Baroului Braşov din anul 2000. Până în 2003 am locuit în cartierul Tractorul. După ce m-am mutat, în următorii ani, am continuat să primesc corespondenţă şi la vechea adresă.

Din acest motiv, în august 2007, m-am deplasat la oficiul poştal de pe strada Olteţului, unde am stat la coadă, la ghişeu, pentru a ridica un plic. Stând la coadă, am observat cartea de identitate a colegei avocat Elodia Ghinescu, afişată la vedere la ghişeu. Am întrebat-o pe angajata oficiului poştal dacă îmi dă mie cartea de identitate pentru a i-o înmâna colegei sau dacă trebuie să vină neapărat ea. A fost de acord să mi-o dea mie, spunând că ştie cine sunt şi că nu îşi face probleme”.

„M-a sunat Elodia şi m-a întrebat cum a ajuns actul la mine” Ce spune avocatul Alboni că s-ar fi întâmplat după ce a intrat în posesia buletinului Elodiei este mai mult decât interesant. „Am cerut la barou numărul de telefon al Elodiei sau l-am găsit pe internet, nu mai ştiu exact, şi am sunat-o. Întrucât aceasta nu mi-a răspuns, i-am trimis un SMS în care o informam că este la mine cartea ei de identitate. M-a sunat ea (n.r. – Elodia) şi m-a întrebat cum a ajuns actul la mine, ea nerealizând până la momentul respectiv că îi lipseşte. În timpul discuţiei şi-a dat seama că în zilele anterioare fusese la poştă pentru a ridica ceva corespondenţă şi că acela a fost momentul când şi-a uitat actul de identitate acolo”, spune avocatul-martor. „I-am propus să ne întâlnim pentru a-i preda actul.

Mi-a spus să îl mai ţin” Punctul culminant al declaraţiei avocatului Alboni este aproape de sfârşitul declaraţiei sale. Acesta povesteşte: „I-am propus (n.r. – Elodiei) să ne întâlnim pentru a-i preda actul, dar mi-a spus să îl mai ţin la mine întrucât era chiar înainte de plecarea într-o ţară în care îmi spunea că nu are nevoie de buletin. Ulterior, după dispariţia ei, am făcut legătura cu excursia pe care a făcut-o în Dubai, în Emirate.

Advertisement

Când am aflat de la o colegă avocat că Elodia a dispărut şi că soţul ei este suspect de omor, am luat legătura cu baroul pentru a informa cu privire la faptul că actul de identitate al Elodiei este la mine. Secretara mi-a cerut să îl predau la barou după ce s-a consultat cu decanul în acest sens. Am presupus că urma să vină familia să se intereseze de acte, ocazie cu care actul putea să le fie înmânat”. Aşadar, aceste ultime precizări ale avocatului Alboni pot lăsa să se înţeleagă faptul că Elodia ar fi pierdut buletinul înainte de plecarea în Dubai.

Dar chiar şi aşa, la întoarcere, ea avea nevoie de acest act, mai ales că în ziua dispariţiei trebuia să meargă împreună cu familia unui client la Penitenciarul Codlea, unde musai avea nevoie de buletin. Şi totuşi, Elodia, după cum veţi afla citind în întregime declaraţia avocatului Alboni, nu şi-a mai recuperat buletinul… niciodată. De ce, oare? Semne de întrebare Evident că, în jurul acestui straniu episod al „buletinului pierdut” al Elodiei se ridică foarte multe semne de întrebare.

Cum a putut un angajat al Poştei Române să dea un act de identitate pierdut unei alte persoane decât cea care a pierdut respectivul act? Dacă totuşi s-a întâmplat acest lucru, a avut loc şi un proces-verbal de predare-primire între cei de la poştă şi… „recuperator”? Şi, în sfârşit, dacă toate acestea au avut (s-au nu au avut) loc, de ce procurorii nu au investigat şi ei acest episod atat de tulbure al dispariţiei buletinului Elodiei?

Fără un răspuns la aceste întrebări, evident că putem să-i dăm dreptate lui Dan Diaconescu, alias DD, care, duminică, în emisiunea „ringTV” cataloga episodul cu buletinul dispărut al Elodiei drept un „dubiu” de top care ar trebui să-i profite acuzatului. Care acuzat, în varianta în care buletinul aşa-zisei victime ar fi fost găsit în ultimele două zile ale lunii august, adică imediat după dispariţia Elodiei, ar trebui… ELIBERAT şi ACHITAT. DEÎNDATĂ. „Când am aflat de la o colegă avocat că Elodia a dispărut, am luat legătura cu baroul pentru a informa cu privire la faptul că actul de identitate al Elodiei este la mine. Secretara mi-a cerut să îl predau.”, Av. F. Alboni, „recuperatorul” buletinului Elodiei „I-am propus (n.r. – Elodiei) să ne întâlnim pentru a-i preda actul, dar mi-a spus să îl mai ţin la mine întrucât era chiar înainte de plecarea într-o ţară în care îmi spunea că nu are nevoie de buletin.”, Av. F. Alboni, „recuperatorul” buletinului Elodiei „Pe dl avocat Florin Alboni, din păcate, procurorul nu l-a întrebat cand anume în luna august, la început sau la sfarşit, a găsit buletinul Elodiei la oficiul postal din cartierul Tractorul din Braşov, pentru că acest aspect era foarte important”, Dan Diaconescu, la „ring TV” „Pentru mine, ca fondator al acestui serial (n.r. – serialul ELODIA), este o răsturnare impresionantă de situaţie.

Numai lucrul acesta m-ar face nu neapărat să refac totul din dosar, dar m-ar face puţin mai atent. Fiindcă eu nu mai cred în coincidenţe. Vă daţi seama, cea mai cunoscută dispărută din Romania avea buletinul la un oficiu poştal, pus în avizier”, Dan Diaconescu, la „ring TV” „Din păcate, avocatul Alboni nu spune în declaraţie cand exact a găsit buletinul Elodiei, fiindcă, dacă l-a găsit pe 30 sau pe 31 august 2007, Cioacă ar trebui pus în libertate imediat”, Dan Diaconescu, la „ring TV” „Pe mine mă intrigă această lipsă de curiozitate a acestor procurori care l-au audiat pe avocatul Alboni, nu ştiu de ce-i plătim”, Dan Diaconescu, la „ring TV”

https://ziarulring.ro/stiri/eveniment/224550/BULETINUL-ELODIEI-pierdut-sau-facut-pierdut-CUM-SI-CAND-A-FOST-GASIT-actul-de-identitate-al-avocatei-disparute-Vezi-DECLARATIA-RECUPERATORULUI

Advertisement
Citește în continuare
Advertisement
Lasă un comentariu

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *